Продължават проверките на къщи за гости на експерти от Държавен

...
Продължават проверките на къщи за гости на експерти от Държавен
Коментари Харесай

Продължават проверките на къщи за гости в Борино

Продължават инспекциите на къщи за посетители на специалисти от Държавен фонд „ Земеделие “ в смолянската община Борино, оповестява БНР. Досега инспекторите откриха нарушавания в заложения бизнес проект и в собствеността на къщите на някогашен общински консултант и на родственик на ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Проверката стартира в къщата, благосъстоятелност на брачната половинка на кмета на Борино Мустафа Кара Ахмед.

" Както виждате и сега има посетители, така, че въобще нямам никакви терзания по отношение на инспекцията. Собственик съм от самото кандидатстване от 2012 година до 2015. По закон за локалното самоуправление и локалната администрация аз нямам право да правя комерсиална активност и по тази причина аз съм трансферирал моите акции на брачната половинка си Захрие Кара Ахмед ".

До втората къща нямаше достъп. Заместник-изпълнителният шеф на Държавна фирма " Земеделие " с сектор " Програма за развиване на селските региони " Калоян Костадинов заключи.

" Единият план " Чала инвест " е отвън мониторинг и е изминал през 2017 година. По бизнес проект е трябвало всяка година да се правят към 1 200 нощувки. До края на мониторинговия интервал общият брой нощувки са към 500. Това значи, че има несъблюдение на бизнес проекта. Държавна фирма " Земеделие " само може да показа информацията, само че основна дирекция " Национална полиция " също прави инспекция на тези къщи. Вторият обект е с изминал мониторинг през 2016 година. В момента се опитваме да се свържем с актуалният притежател на обекта ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР