Продължават проверките на ДАНС и полицията във ВиК - Пловдив,

...
Продължават проверките на ДАНС и полицията във ВиК - Пловдив,
Коментари Харесай

Продължават проверките на ДАНС и полицията във ВиК и помпените станции в Пловдив

Продължават инспекциите на ДАНС и полицията във ВиК - Пловдив, разпоредени и в народен мащаб. Службите ревизират помпените станции на територията на Пловдив и региона. За момента обаче отхвърлят информация дали има открити нарушавания.

Пловдив

Изискана е информация за финансовото положение и собствеността на водоснабдителното сдружение. Обект на инспекциите са и осем помпени станции, които обезпечават питейна вода за популацията в Пловдив и региона.
Aнтон Гълъбов, основен инженер на ВиК- Пловдив: Проверява се достъпът до тях по какъв начин е проведен, защитата по какъв начин е проведена, дали има съответното видеонаблюдение. Това ревизират от ДАНС и полиция.
От водното сдружение прецизираха, че обектите са стратегически зони и се инспектират непрекъснато. В Пловдив заплаха от воден режим няма, само че загубите по водопреносната мрежа са над 60% и ощетяват финансово крайния консуматор.

Според специалисти повода е в остарялата инфраструктура.
Митко Стойчев, основен специалист, Областна управа- Пловдив: Проблем е, напъните би трябвало да се насочат към понижаване на загубите и постигане до някакво задоволително равнище.Aнтон Гълъбов, основен инженер на ВиК- Пловдив: Без намесата на община и страна в това число ВиК сдруженията сами не могат да се оправят с този голям проблем.
При инспекцията е конкретизирано, че ВиК- Пловдив не стопанисва язовири. За контрола върху тези обекти службите са изискали документи от Басейнова дирекция и Агенцията за метрологичен и механически контрол.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР