Продължават процесуално-следствените действия и издирвателните мероприятия. В апартамент в блок

...
Продължават процесуално-следствените действия и издирвателните мероприятия. В апартамент в блок
Коментари Харесай

Гл. комисар Маринов: Открихме взривни вещества в апартамент в Ботевград


Продължават процесуално-следствените дейности и издирвателните мероприятия. В апартамент в блок в Ботевград има открити взривни субстанции, които са рискови и за това са извикани експерти от отряда за битка с тероризма, които да ги обезвредят. Това сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи Главен комисар Младен Маринов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Гл. комисар Маринов пристигна в Народното събрание по гледище на Българска социалистическа партия, с цел да даде пред народните представители информация по отношение на убийството в Ботевград, която е известна на проверяващите органи досега. Вчера късно вечерта в града бе убит избягалият от Централния софийски затвор Владимир Пелов, който от 2 месеца е търсен от полицията. Стрелецът се споделя Марио Панчев и сега е настанен с огнестрелни рани в „ Пирогов “.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи отхвърли появилата се в медиите информация, че апартаментът, в който взривните субстанции са били открити е на брачната половинка на стрелеца против Пелов, само че удостовери, че имат връзка със случая.

„ Работата на сътрудниците е извънредно комплицирана. Грешки може да открие всеки. Когато имаме тежко закононарушение, ние вършим разбор на всички дейности. Там, където имаме пропуски, надлежно взимаме ограничения “, уточни гл. комисар Маринов. Той добави, че в хода на издирването на Пелов в Министерство на вътрешните работи на няколко пъти е постъпвала неточна информация за неговото нахождение. Вече са провеждани и няколко профилирани акции. Съучастникът на Пелов, с който дружно реализираха бягство от пандиза, продължава да се търси.

Според основният секретар на Министерство на вътрешните работи е изключено Пелов да е получавал информация от вътрешен човек от проверяващия екип, която да е употребявал при своето укриване. „ Екипът, който работи и има цялостната информация, е дребен и тестван. Спазени са всички условия на Закона за класифицираната информация. Нямам учредения да считам, че има приключване на информация “, аргументира се той. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР