Продължават протестите пред Пирогов с искане за отстраняване на директора

...
Продължават протестите пред Пирогов с искане за отстраняване на директора
Коментари Харесай

Продължават протестите пред Пирогов с искане за отстраняването на директора

Продължават митингите пред " Пирогов " с искане за премахване на шефа лекар Валентин Димитров, до момента в който бъде направена справедлива инспекция на събитията към гибелта на 15-годишната Даная.

Момичето умря там преди няколко месеца след контузия на главата.

 В понеделник родители поддържаха нейната майка Ани Стоянова, която разгласи информацията от инспекцията на организация " Медицински контрол " за скандална.

  " За да създадат по този начин, че неналичието на правилнa образна диагностика първият път да е окей, те измислиха втори удар. Там откровени неистини - като това че Даная не е лекувана, не е лекувана главното си положение. Което изрично не е правилно, и даже в протоколите е разказан целия развой на лекуване продължение на 1 година, когато има такива неистини, някой стои зад тях и би трябвало да поеме отговорност ", сподели майката на умрялото момиче, която през вчерашния ден се срещна с лекар Димитров след следващия митинг пред болничното заведение, оповестява БНР.

Той още веднъж отхвърли да подаде оставка поради случая " Даная ", както и отхвърли обвиняванията ѝ в неприятно ръководство и липса на надзор върху работата на лечебното заведение.

Очакват се резултатите от втората инспекция на организация " Медицински контрол ".

Ани Стоянова чака да бъде направена и трета инспекция, която да включва специалисти от други институции. Ангажимент за такава пое и здравният министър.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР