Продължават протестите на земеделците. Отново ще бъдат блокирани ключови пътища

...
Продължават протестите на земеделците. Отново ще бъдат блокирани ключови пътища
Коментари Харесай

Четвърти ден протести: Земеделци блокират ключови пътища в страната

Продължават митингите на земеделците. Отново ще бъдат блокирани основни пътища в страната. Днес се чака да се организира и следващата среща с премиера Николай Денков.

Припомняме, че министър-председателят показа нов меморандум, към който да се обединят протестиращите и властта. Според него всеки ден, с който се забавя подписването на документа, се бавят и заплащанията към земеделците.

Меморандумът, който включва както законови промени, с цел да се улесни работата на бранша, по този начин и механизъм за обезщетения за тези, които в действителност са на загуба, към този момент беше дискутиран, само че до консенсус не се стигна. Проблемът е във финансовата част, разясниха протестиращите след диалозите с властта в сряда. Държавата е безапелационна - подкрепяне ще има единствено за стопанствата, които са на загуба, а не на калпак.

„ Днес продължаваме с блокадите по проект. Ще затворим пътя за 4 часа. Надяваме се през днешния ден да е финалният кръг на договарянията ", съобщи Симеон Караколев от Българска земеделска камара, който е край автомагистрала „ Хемус ". И добави, че в случай че не се стигне до решение през днешния ден, другата седмица може да бъде блокиран центърът на София.

Има възможност автомагистрала „ Тракия " да бъде блокирана на 2 места - към Стара Загора и Ямбол или Сливен. Вчера над 200 индивида излязоха на автомагистралата.

„ Напрежението ескалира, защото няма резултати от договарянията. Предлага се едно и също нещо по друг метод ", съобщи Радослав Христов. Той акцентира, че за земеделците е значима освен финансовата част, а и законодателната и изключително задължението за Зелената договорка.

„ Не имаме вяра на политиците, през днешния ден отново ще затворим автомагистралата ", сподели Христов.

Очаква се да бъде затворен и пътят за „ Дунав мост ". Блокадата ще е 1 час по-дълга от предходните дни - от 10:00 до 15:00 часа.

Как наподобява една кравеферма в село Тръстеник и какви са усложненията пред притежателя - гледайте във видеото.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР