Продължават проблемите с водоснабдяването и всекидневните аварии в част от

...
Продължават проблемите с водоснабдяването и всекидневните аварии в част от
Коментари Харесай

Отново проблеми с водоснабдяването и авариите в над 40 села в Община Тунджа

„ Продължават проблемите с водоснабдяването и всекидневните повреди в част от 44-те села на Община Тунджа. Очаква се през лятото те да се задълбочат още по-сериозно. “

Това сподели пред публицисти кметът Георги Георгиев. По думите му към проблемите с остарялата и амортизирана водопроводна мрежа се прибавя и дефицит на задоволителни количества вода. Липсата на превалявания през последните месеци може да се трансформира в сериозен проблем за огромна част от обитаемоте места в Общината.

„ Категорично се следи наклонността на намаляване на подпочвените води, на кладенците, и това е доста притеснително. Проблемът става сериозен, само че към този момент не с превозването на водата, а с нейната липса. Налага се ВиК да спускат все по-надолу помпите, само че това не постоянно е допустимо “, изясни кметът Георгиев.

Заради систематичните проблеми Общината закупила преди няколко години екскаватор и профилирана техника , с която да подкрепя екипите на водоснабдителното сдружение при премахване на повреди.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР