Продължават проблемите на хотелиери с пари, които чакат и имат

...
Продължават проблемите на хотелиери с пари, които чакат и имат
Коментари Харесай

Хотелиери още чакат плащания за украинските бежанци

Продължават проблемите на хотелиери с пари, които чакат и имат да получават от страната за настанените украински бежанци. На места заплащането върви с 5 месеца обратно, като притежателите на хотели споделят, че сумата, която им се превежда, е доста по-малка от калкулираното от тях.

Според хотелиера Кирил Зашев дължимото от страната към него възлиза на 30 000 лв.. " Не са ни дали съответни отговори за какво не сме си получили парите. Смяна на софтуера, техническа неточност бяха измежду отговорите. От юни насам не съм получавал пари, тогава имаше превод 9000 лв., по-късно 3000. За октомври по наши калкулации също би трябвало да получим към 9000 лв., само че по лист би трябвало да ни се преведат 3200, не се знае от кое място идва разликата ", изясни той. 

По думите му 300 нощувки, които би трябвало да му бъдат изплатени, са били открити след инспекция в Министерството на туризма. " Нямаме нарушавания, минали сме всички инспекции. В момента в хотела има 6 украинци, разноските за тях месечно са към 4500 лв. ", сподели Зашев, предава нова тв.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР