Продължават преговорите на партията на Кирил Петков и Асен Василев

...
Продължават преговорите на партията на Кирил Петков и Асен Василев
Коментари Харесай

На живо: Какво предлагат партиите за вътрешната сигурност и екологията

Продължават договарянията на партията на Кирил Петков и Асен Василев „ Продължаваме промяната “ с Българска социалистическа партия, „ ИТН “ и „ Демократична България “ за бъдещо съдружно държавно управление. В 10 ч. стартира разискването на секторите "Вътрешна сигурност " и "Екология ".
Предстои да бъдат разисквани главните проблеми на съответния бранш, предложенията и ограниченията, които се плануват съгласно стратегиите на другите партии. Във всяко от разискванията ще взе участие по един от водачите на „ Продължаваме Промяната “ Кирил Петков и Асен Василев.
"Трябва да се направи разбор на структурите на Министерство на вътрешните работи в границите на 3 до 6 месеца. Има доста дублиращи функционалности. Министерство на вътрешните работи е с максимален бюджет спрямо други институции. След разбора би трябвало да се създаде нов закон за Министерство на вътрешните работи. Сега не оправдава упованията от жителите и чиновниците ", сподели Иван Иванов от Българска социалистическа партия.
Според него доверието към Министерство на вътрешните работи е стигнало сериозно ниско равнище по време на митингите предходната година. Иванов упорства битовата престъпност да бъде лимитирана до 35 закононарушения на 10 хиляди души. Според него е нужно предварителна защита за понижаване на кражбите с 20%, понижаване на закононарушенията, осъществени от малцинствени групи и понижаване ан наркоманиите с 50% до 2025 година
Тодор Байчев от Българска социалистическа партия уточни рекомендация на Евростат регионалните дирекции у нас да бъдат понижени до 7.
"В Чехия са 14, при нас са 28, само че качеството на услугата "сигурност " не е същата. Средствата се разпиляват, локални олигарси влизат по отношение на тях и има шуробаджанащина ", сподели Байчев.
Според специалистите на Българска социалистическа партия би трябвало да се стартира от най-ниското равнище в Министерство на вътрешните работи - хората да познават районния контрольор, както и той тях.
Николай Радулов от "Има подобен народ " уточни, че към този момент са водили диалози с Българска социалистическа партия и имат единодушие по тематиката "Вътрешна сигурност ".
"МВР и службите бяха инфилтрирани с хора, които са свързани с незаконни групировки и това би трябвало пъкъл се приключи ", сподели Радулов. Според него би трябвало да има проверка в Министерство на вътрешните работи за интервал от 10 година обратно.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР