Продължават предизборните интервюта в Праймтайм. Според социологическите проучвания на Тренд“

...
Продължават предизборните интервюта в Праймтайм. Според социологическите проучвания на Тренд“
Коментари Харесай

Румен Гечев, БСП: Таванът на цените дава резултати в Европа, защо да не даде и в България

Продължават предизборните изявленията в Праймтайм. Според социологическите изследвания на „ Тренд “ и „ Маркет линкс “ пет политически обединения ще намерят място в 49-ия парламент. Последната измежду тях е Българска социалистическа партия. Ред е да чуете тяхната позиция по значимите тематики от деня. За инфлацията, приходите ни, цената на живота и участието ни в еврозоната беседваме с Румен Гечев - лидер на листата на Българска социалистическа партия в Плевен.

 

„ Това е решение на служебния кабинет, само че след изборите Българската социалистическа партия, като една от явно основните парламентарни сили, още веднъж ще предложи използването на европейската процедура, която към този момент дава резултати – във Франция, в Португалия, в Гърция, в Испания, в Унгария, дори в Северна Македония отвън Европейски Съюз... Няма аргументи тя да не даде резултат и в България. “

Така Румен Гечев от „ Българска социалистическа партия за България “ разяснява решението на служебното държавно управление да не се постанова таван на цените.

 
Една от главните задания на Европейския съюз сега, на всички наши сътрудници, а и на ЕЦБ и на другите централни банки – е битката с инфлацията. Регулирането на цените с пазарни, а и непазарни средства, е необятно прилагана процедура, която би трябвало да бъде приложена и в нашата страна.
Трябва да се проучва доста деликатно кои са аргументите за инфлацията, счита Гечев.

„ Най-важното е да забележим кои са главните мотори на инфлацията и какво можем да създадем в битката с тази инфлация. Първо, има краткосрочни ограничения. Това, което другите европейски страни вършат и ние предлагаме, е ограничението на цените, фиксирането им за няколко месеца – това е краткотрайна мярка. Тя би трябвало да се приложи неотложно, с цел да бъдат безусловно избавени българските семейства “, прикани той.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР