Продължават политическите нападки към Министерството на вътрешните работи. Този път

...
Продължават политическите нападки към Министерството на вътрешните работи. Този път
Коментари Харесай

МВР към ген. Атанасов: Умишлено внушавате, че полицията е отговорна за многото недействителни гласове

Продължават политическите нападки към Министерството на вътрешните работи. Този път откровените лъжи се популяризират от депутат и съпредседател на политическо обединяване. С изненада разбираме, че Министерство на вътрешните работи и в частност министърът носят отговорност за огромния брой недействителни бюлетини. Подобно изказване е или жестоко непознаване на законовите уредби, или съзнателно подстрекателство. Това обявиха от Министерство на вътрешните работи в своя позиция в отговор на ген. Атанас Атанасов, който съобщи по-рано през днешния ден, че по време на локалните избори са открити сред 400-500 000 недействителни бюлетини под управлението на Калин Стоянов.

" За следващ път се постанова да вършим конкретизиране, че уговорките на Министерство на вътрешните работи преди и по време на изборния развой са строго регламентирани. Налице е трайно одобрена процедура за обезпечаване на изборния развой, без значение от типа на вота. Преди всички избори, едно от първите дейности е основаване на щаб, който провежда, координира и управлява всички охранителни мероприятия, в това число оперативното и очевидно противопоставяне на закононарушенията срещу политическите права на жителите. Този щаб се управлява не от министъра или член на политическия кабинет, а от висшата професионална фигура, каквато е основният секретар.

Безпочвените и голословни нападки, че министерството не е осъществило нито една интервенция за обезвреждане на пазаруване на гласове, изрично не дават отговор на истината. Резултатите от вложените старания са недвусмислени – близо два пъти е повишен броят на формираните досъдебни производства, свързани с локалните избори през 2023 година, спрямо вота през 2019 година Отчетът бе показан точно от основния секретар на Министерство на вътрешните работи.

Разпространените лъжи са следващ опит за омаловажаване на труда на хилядите чиновници на Министерство на вътрешните работи, охранявали изборния развой и вложили старания в противодействието на пазаруването на гласове. Труд, който преди, по време и след производство на изборите не бе подложен на критика от народния представител Атанас Атанасов. "


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР