Продължават ожесточените сражения около градовете Северодонецк и Лисичанск в източната

...
Продължават ожесточените сражения около градовете Северодонецк и Лисичанск в източната
Коментари Харесай

Продължават ожесточените сражения около Северодонецк и Лисичанск

Продължават яростните сражения към градовете Северодонецк и Лисичанск в източната украинска Луганска област, огромна част от която към този момент е под контрола на съветските въоръжени сили и подкрепяните от тях сепаратисти, съобщи ДПА.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заяви през днешния ден, че украинските позиции по цялата фронтова линия са подложени на артилерийски обстрел . Руските сили безрезултатно са се пробвали да щурмуват села северно, източно и южно от Северодонецк. Продължават тежките боеве и за обитаеми места сред Лисичанск и град Бахмут, в Донецка област на юг, написа още в официалното съобщение.

Руската войска от дни се пробва да отреже украинските военни елементи към Северодонецк и Лисичанск от техните снабдителни линии откъм Донецка област, отбелязва ДПА.

Вчера съветските сили са разрушили съзнателно с 240-милиметрови минохвъргачки мост сред двата града близнаци над река Северски Донец , споделиха украински източници.
Те оповестиха за артилерийски обстрел и бомбардировки и в Донецка област.

Министерството на защитата на Руската федерация разгласи, че през последните 24 часа са били изумени близо 40 цели, в това число пет оръжейни склада, в Донбас, предадоха ДПА и Ройтерс.
Руската войска е блъснала с ракети и артилерия общо повече от 580 цели в цяла Украйна, сподели в постоянната си сводка генерал-майор Игор Конашенков. Говорителят на съветското министерство на защитата означи, че с изключение на в Донбас, са били изумени цели в южната украинска Николаевска област. 

Парламентът на Украйна удължи през днешния ден военното състояние и общата готовност в страната с три месеца - до 23 август, предадe Франс прес.

Президентът Володимир Зеленски подписа съответните два указа на 24 февруари - деня, в който стартира съветската инвазия. Оттогава военното състояние и общата готовност, въведени в началото за по един месец, бяха удължавани два пъти за подобен интервал, напомня Агенция Франс Прес. Новото удължение е с три месеца.

На фона на яростните сражения в Донбас, Михайло Подоляк, консултант на Зеленски и член на украинската делегация в договарянията с Русия, изключи през вчерашния ден опцията за договаряне на преустановяване на огъня и териториални отстъпки, отбелязва Ройтерс.

" Войната няма да спре ", (ако Украйна отстъпи и одобри съветските условия). Тя просто ще бъде сложена на пауза за известно време ", сподели Подоляк. Той добави, че по-късно съветските сили " ще стартират нова атака, още по-кървава и едромащабна ".
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР