Продължават обстрелите по жилищни сгради в Украйна в момент, в

...
Продължават обстрелите по жилищни сгради в Украйна в момент, в
Коментари Харесай

Нови жертви сред цивилното население в Киев, Мариупол и Чернигов в ден 22 от войната

Продължават обстрелите по жилищни здания в Украйна в миг, в който войната навлиза в четвъртата си седмица, откакто на 24 февруари Владимир Путин разгласи своята „ специфична военна интервенция “. По информация на локалните управляващи има жертви в няколко града, в това число и в столицата.

В Киев се оповестява за пожар във висок блок в Дарницки регион рано тази заран. На място са пристигнали пожарникари и огънят е сподавен след към час. Евакуирани са хора от по-високите етажи, а от избавителната работа на Украйна споделят, че един човек е умрял.

Вчера следобяд управляващите оповестиха, че са избухнали пожари в три жилищни здания вследствие на обстрел. За благополучие, няма жертви.

Една от най-ужасяващите офанзиви в последното денонощие бе против театъра в Мариупол. Сградата, в която се допуска, че са се укривали минимум 1000 души, измежду които и деца, беше бомбардирана. Общинският съвет на града показа фотография на разрушената постройка и съобщи, че съветските сили „ целеустремено и цинично са унищожили Драматичния спектакъл в сърцето на Мариупол “, съобщи CNN.

 

The famous Drama Theater in Mariupol.
De-nazified by a Russian air-dropped bomb today, on March 16, 2022.
Fuck you Russia. You’re going to pay for this.
— Illia Ponomarenko (@IAPonomarenko)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР