Продължават масираните данъчни проверки по Черноморието. От началото на юли

...
Продължават масираните данъчни проверки по Черноморието. От началото на юли
Коментари Харесай

НАП запорира сметките на ваканционно селище Русалка за неплатени данъци

Продължават масираните данъчни инспекции по Черноморието. От началото на юли досега са направени над 23 000 инспекции. Освен хотели, заведения за хранене, питейни заведения и други търговски обекти, на инспекция са подложени тържища и борси, оповестява Българска национална телевизия. 

Представителите на приходната организация влязоха изненадващо във ваканционно населено място Русалка. Оказа се, че комплексът има невнесени данъчни отговорности за над 100 000 лв.. Пълното изследване на имуществото на компанията демонстрира, че тя е дерегистрирана по закона за Данък добавена стойност. Наложен е и запор на компанията.

" Други крайни ограничения, които ползва Националната организация за приходите, съгласно закона, това е оповестяването на търгове, на движимо и недвижимо имущество на задължените лица. От началото на годината досега над един милион лв. са постъпили в държавния бюджет. 

Тази последна мярка като изземането на парични средства от касите на длъжниците също се ползва. Прилага се и на 107 обекта от началото на сезона,като са събрани 51 000 лв. ", разяснява Красимир Павлов-звено " Комуникации " Търговско дружество на НАП-ВАРНА.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР