Продължават консултациите при президента Румен Радев в опит да се

...
Продължават консултациите при президента Румен Радев в опит да се
Коментари Харесай

Радев се среща с „Възраждане, ДПС, БСП и ИТН

Продължават консултациите при президента Румен Радев в опит да се излъчи кабинет.  Днес на „ Дондуков ” 2 президентът ще посрещне „ Възраждане ”, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и „ ИТН ”.  В четвъртък в президентството се организираха срещи с представители на ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме Промяната – Демократична България ”. 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че на срещата с президента през вчерашния ден не са си споделили нищо друго. „ Обсъдихме бюджета, проблемите в него, това, че предходната година са харчили от ПВУ и в този момент отнякъде тези пари би трябвало да се върнат. Предизборното говорене свърши “, сподели Борисов и добави, че няма да е номинацията за министър председател.

„ Бил съм три пъти, три за благополучие. Най-доброто за България е коалиция сред двете огромни партии. Има и други разновидности, само че те са по-неработещи и по-слаби. Няма да има различен вид, до момента в който не се изчерпят всички благоприятни условия за коалиция сред двете огромни партии “, сподели още водачът на ГЕРБ.

След срещата на обединението ПП-ДБ при президента стана ясно, че няма да бъде подсилен кабинет на ГЕРБ с първия мандат. Кирил Петков от Политическа партия добави като цели следствието на основния прокурор в България, антикорупционната комисия, Шенген. Според него би било позор да бъдем разграничени от Румъния и да бъдем поставени като второкласен европейци.

Според конституцията след края на кръга от съвещания, президентът би трябвало да връчи първия мандат на най-голямата парламентарна група, която е ГЕРБ-СДС.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР