Продължават консултациите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. В срещата участват номинираните

...
Продължават консултациите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. В срещата участват номинираните
Коментари Харесай

ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС продължават преговорите за съставяне на правителство

Продължават консултациите сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. В срещата вземат участие номинираните за министър председатели на ротационен принцип Мария Габриел и Николай Денков и преговорни екипи на двете обединения.

Тя се организира в кабинета на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков. ГЕРБ са показани от Томислав Дончев, а от страна на Политическа партия вземат участие Кирил Петков, Атанас Атанасов, Христо Иванов и Владислав Панев. Преговорите бяха прекратени за час – сред 13:00 и 14:00, с цел да се проведат съвещания във вътрешнопартиен формат.

" Партията на смяната желаят сами да си носят отговорност, в това число с политически лица. Ние с " Да, България " отговаряме на техните претенции. Ако има утвърдени специалисти от по-широк набор и те ги одобряват, това е тяхно право. Хубаво е да предложат и другите партии, доста е тежко времето, има да се вземат ужасно виновни решения. Не е по силите на една партия…, само че те имат високо самочувствие ", разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов

Обсъжда се персоналният състав на бъдещия кабинет. В основата са към този момент оповестените от ПП-ДБ имена, само че има промени в няколко ведомства. Преди пленарното съвещание Николай Денков призна, че се разискват и оферти на Мария Габриел, която също би трябвало да утвърди окончателният състав, преди да бъде разгласен. Очаква се това да се случи до края на седмицата.

Той обаче опроверга някои изказвания, че бъдещото държавно управление ще бъде 50:50.

Лидерите на Демократична България резервираха безмълвие за състава и структурата на възможен предстоящ кабинет.

Българска социалистическа партия още веднъж съобщи, че няма да поддържа кабинет на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. На този стадий покана за договаряния в търсене на поддръжка за държавно управление с втория мандат не е отправяна към Българска социалистическа партия, сподели водачът на социалистите Корнелия Нинова.

Най-късно в понеделник мандатът - досието с имена и конструкция на държавно управление или празна, би трябвало да бъде върнат на президента.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР