Продължават и днес разговорите за намиране на допирни точки между

...
Продължават и днес разговорите за намиране на допирни точки между
Коментари Харесай

ИНТ и ДБ разговаряха експертно за главния прокурор и Конституцията, но решения няма

Продължават и през днешния ден диалозите за намиране на допирни точки сред политическите сили. ИТН (ИТН) и Демократична България (ДБ) организираха среща за цели в бранш правораздаване.

Конретни решения обаче не бяха обявени пред медиите. Въпреки настояването на публицистите да чуят повече детайлности, нещата се ограничаха единствено до това, че срещата е била оперативна и експертна.

Все отново Атанас Славов от Демократична България разяснява, че е повдигната тематиката за нуждата от конституционни промени. От партията са сложили въпроса до каква степен е допустимо тези промени да станат в границите на новия 46-и парламент.

Зам.-председателят на Демократична България Надежда Йорданова пък означи, че не е бил поставян въпросът за метода, по който да се избира основният прокурор. На въпроси до какъв стадий за договарянията за ново държавно управление, тя сподели:

„ Обменихме експертни мнения. Темата на този диалог не беше по никакъв метод оформянето на документ. Това беше експертна среща по съответни тематики. Нека да не предаваме някакво значение, друго от това каквото е. На всички ни е нужно политическо време, с цел да стигнем до едно рационално решение “, сподели още Йорданова.

 Срещите не престават.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР