Продължават експертните разговори на Има такъв народ с БСП, Демократична

...
Продължават експертните разговори на Има такъв народ с БСП, Демократична
Коментари Харесай

Продължават разговорите на Има такъв народ за конкретни политики

Продължават експертните диалози на " ИТН " с Българска социалистическа партия, " Демократична България " и " Изправи се БГ!Ние идваме! ". Представителите на партиите разискват съответни политики, които да осъществя новото държавно управление. Вчера във фокуса на диалозите бяха правосъдната промяна и обществената политика.

От " Демократична България " са сложили въпроса за прекратяването на мандата на Висш съдебен съвет, като считат, че би трябвало да се употребява конституционна процедура. Обърнали са внимание на към този момент импортирания от тях Закон за правосъдната власт и упорстват за конституционни промени.

От " Изправи се БГ! Ние идваме! " са скептични за конституционни промени. Искат незабавно премахване на основния прокурор. В региона на обществената политика упорстват за преизчисление на пенсиите от 1 октомври, а не от идната година, както и за увеличението на средствата за хора с увреждания, и увеличение на помощта за раждане на дете.

Все още имена на бъдещите министри не се разискват, само че от " ИТН " оповестиха, че може да са подготвени с кабинет до края на седмицата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР