Продължават действията на спасителните и пожарни екипи в пострадалите райони

...
Продължават действията на спасителните и пожарни екипи в пострадалите райони
Коментари Харесай

Щетите в Бургаско – поглед от въздуха

Продължават дейностите на избавителните и пожарни екипи в потърпевшите региони в Бургаска област, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. С хеликоптер на Групово дело „ Гранична полиция “ бе осъществено облитане на региона. Целта бе да се откри цялостната картина на региона, да се огледат най-засегнатите зони, вредите, както и дали има бедстващи сега хора.

Към момента публично се удостоверява гибелта на трима възрастни и мъчно преносими хора. Не е открит и мъж от с. Черни връх.

Най-засегната от водното злополучие е община Камено, където избавителните и евакуационните дейности не престават. От водното злополучие са наранени съществени и Равнец и кварталите „ Горно и Долно Езерово”, като хората са евакуирани в точния момент. Много от къщите в Карнобат също са наводнени, защото падналото количество дъжд е 100-178 литра на квадратен метър. В община Царево е преляла река Велека, хората от с. Кости са изведени в точния момент.

--> По думите на регионалния шеф Вълчо Чолаков положението на двата най-големи язовира на територията на Бургаски район – Ясна поляна и Ново Паничарево е положително и няма заплаха от преливане.

Други седем язовира са със скъсани стени, само че това са каскадни язовири, които не могат да основат огромна приливна вълна и по тази причина не са включени в листата с рисковите водни складове. Четири от язовирите са в община Бургас, два – в община Камено и един в община Айтос. Съставени са актове за нарушаване на техните стопани и са издадени наставления за възобновяване на стените.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР