Продължават да възникват проблеми с правата на българите в РС

...
Продължават да възникват проблеми с правата на българите в РС
Коментари Харесай

Милков: РСМ нарушава правата на българите и ценностите на ЕС

Продължават да пораждат проблеми с правата на българите в районен съд Македония. Властите в Скопие не се преценяват с поетите задължения от тяхна страна към България и Европейс-кия съюз.

Това съобщи външният министър Николай Милков, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Ръководителят на българската дипломация разяснява поредицата от произшествия против жителите с българско съзнание в РСМ, които са подложени на редица унижения, в това число закани за живота им.

„ Продължават да пораждат проблеми, изострят се редица проблеми свързани с правата на хората, които заявяват своята българска еднаквост в РСМ. Според Буяр Османи това са вторични земетресения от огромния проблем, който имахме през предходната година и началото на тази година с блокирането на тяхното участие в Европейски Съюз. Не съм сигурен, че можем да споделим това виждане – дали са вторични земетресения или са земетресения, които се ускоряват “, сподели Милков и акцентира: „ Става дума за това, че институциите на РСМ не се преценяват с променената динамичност в двустранните връзки и във връзка с уговорките поети от РСМ към Европейски Съюз и България “.

„ Позитивният метод, който се опитваме да прокарваме не се трансформира в поредна политика, нито даже в обособени позитивни дейности, на което и да е друго ведомство ”, безапелационен е той.

Министър Милков съобщи, че македонското Министерство на вътрешните работи продължава с дейности, които българските сдружения там разказват като репресивни.

„ Викат се хора на разпити, вместо да се търсят отговорните. Нямаме резултат от търсене на отговорни и осъдени хора, което основава възприятие на безотговорност “, сподели той.

По мотив на призовката на Люпчо Георгиевски от Българския културен клуб „ Иван Михайлов “ в Битоля, външният министър съобщи, че поддържа непрекъсната връзка с него и неговия юрист.

По мотив на еднодневната си аудиенция предходната седмица в Скопие Милков сподели, че е имал диалози с Буяр Османи. „ Обединихме се към концепцията, че би трябвало да продължим с нашите опити да сътворяваме положителен метод и по-добра динамичност в нашите връзки. Един положителен дневен ред, който да може обезпечи и на държавно управление в Скопие нужното успокоение за провежданите на желаните от Европейски Съюз и България промени, в това число и във връзка с конституционните промени. Това се оказва сложна задача “, акцентира Милков. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР