Продължават блокадите с палатки на протестиращи на булевард Цар Освободител

...
Продължават блокадите с палатки на протестиращи на булевард Цар Освободител
Коментари Харесай

Среднощен опит за палеж на една от шатрите на Орлов мост. Блокадата остава и днес

Продължават блокадите с палатки на протестиращи на бул. " Цар Освободител " и кръстовището при " Орлов мост ".

На Орлов мост тази заран ситуацията е спокойна, само че през нощта е имало нови, словесни пререкания и напрежение сред протестиращите от палатковия лагер и жители.

По роман на стачкуващите, след 2 ч. през нощта, двама мъже са създали опит да възпламенят една от шатрите. До произшествия не се е стигнало. Полицейските чиновници са се намесили незабавно.

" Дойдоха някакви хора, които изобщо не са нито от митинга, нито имат нещо общо с нас. Просто демонстрираха експанзия. Опитаха се да възпламенят една от шатрите. Но, като се замислите, това нещо, в случай че беше паднало върху някой човек, какво щеше да се случи, не е редно, да се вършат тези неща, да се палят и така нататък Ние се опитваме просто да си оправим страната, желаеме просто нашите претенции да бъдат изпълнени. Нищо друго ", споделят протестиращите.

Допълват, че не вършат нищо неприятно и не са показали експанзия.

" Почнаха да ни псуват, да викат, да крещят, при което полицейските чиновници реагираха доста бързо. Бяха двама души арестувани. Предполагам, че това са платени провокатори от ГЕРБ, на които задачата им е по всевъзможен метод да запазят своя гуру на власт, само че няма да се получи ", безапелационни са протестиращите.

Това е втори конфликт сред протестиращи и жители, за по-малко от денонощие. Вчера на Орлов мост някогашният пиар на екскметицата на " Младост " Десислава Иванчева - Петър Кърджилов беше арестуван, откакто заля с вода стара дама, изразяваща недоволството си против блокадите. Тя, от своя страна, опита да го удари с бастуна си.

Движението в центъра на София остава затруднено, поради продължаващите блокади. Довечера в 24-ия ден от антиправителствените прояви ще се състои обичайния митинг на площад " Независимост ", а майките от " Системата ни убива " провеждат в късния следобяд протестно автошествие до Банкя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР