Продължаващото забавяне в почти всички развити икономики по света се

...
Продължаващото забавяне в почти всички развити икономики по света се
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева предупреждава за забавяне на глобалния растеж

Продължаващото закъснение в съвсем всички развити стопански системи по света се чака да докара до намаляване на световния напредък до равнища под три процентни пункта тази година, предизвести ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева.

" С възходящото геополитическо напрежение и към момента високата инфлация постоянното възобновяване остава неуловимо “, уточни госпожа Георгиева в готови мнения преди пролетните срещи на МВФ и Световната банка идната седмица, оповестяват Франс прес и Блумбърг.

" Това вреди на вероятностите на всички, изключително на най-уязвимите хора и страни ", добави тя в речта си, която би трябвало да бъде произнесена във Вашингтон, оповестява БНР. 

Глобалният напредък спадна съвсем на половина предходната година до 3,4%, защото въздействието на съветската инвазия в Украйна се популяризира в международната стопанска система, спирайки ненадейно почналото възобновяване от коронавирусната пандемия.

Въпреки че се чака нововъзникващите пазари в Азия да видят доста нарастване на икономическото произвеждане, като се предвижда Индия и Китай да съставляват половината от целия напредък през тази година, положителните вести ще бъдат обезщетени от забавянето, което се чака за 90 % от развитите стопански системи по света.

" Растежът остава слаб от историческа позиция - както в кратковременен, по този начин и в средносрочен проект ", уточни шефът на МВФ.

Тя добави, че международният напредък евентуално ще остане на равнища към 3% през идващото половин десетилетие, което е най-ниската средносрочна прогноза от 90-те години на предишния век и надалеч под междинната прогноза за напредък от 3,8% през последните две десетилетия.

Очаква се страните с ниски приходи да претърпят двоен потрес от високите разноски за заеми и спада в търсенето на техния експорт, което може да докара до увеличение на бедността и глада, означи Кристалина Георгиева.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР