Продължаващото забавяне на американската помощ за Украйна ограничава способността на

...
Продължаващото забавяне на американската помощ за Украйна ограничава способността на
Коментари Харесай

ISW: Забавянето на американската помощ за Киев помага на Русия да постигне пробив на бойното поле

Продължаващото закъснение на американската помощ за Украйна лимитира способността на Киев да организира ефикасни отбранителни интервенции, което дава на Русия благоприятни условия за нахлуване.

Това показват в дневния си разбор специалистите от основания в Съединени американски щати Институт за проучване на войната (ISW).

Тази динамичност може да помогне на съветските сили да реализиран обилни оперативни триумфи в бъдеще .

Русия и Украйна са въвлечени в непрекъсната конкуренция за нововъведения и акомодация във въздушното пространство. Русия продължава да поправя времето, мащаба, състава и задачите на своите удари в опит да пробие украинската въздушна защита.

Значителните забавяния на американската военна помощ към този момент доведоха до дефицит на ракети в Украйна и попречиха способността на Украйна да се приспособява към разрастващите се съветски офанзиви.
 Украйна знае за 37 хиляди души в неопределеност - военни и цивилни
Украйна знае за 37 хиляди души в неопределеност - военни и цивилни

Реалната цифра може да е доста по-висока

Всичко това принуждава Украйна да взема сложни решения за това по какъв начин да разпределя системите за противовъздушна защита сред тиловите и фронтовите елементи, което оставя фронтовите сили по-уязвими за въздушни офанзиви.

Единствено Съединени американски щати могат да дават на Украйна системи за противовъздушна защита в мащаба, нужен за доста възстановяване на украинските качества за противовъздушна защита, заключават анализаторите.

На 16 април Зеленски подписа нов закон за мобилизацията, с което кодифицира мъчно, само че извънредно значимо решение в напъните на Украйна да стабилизира апарата си за генериране на сили и да приготви съответно украинските бойни сили както за защита, по този начин и за нахлуване.

Новият закон за мобилизацията, който Върховната рада на Украйна одобри на 11 април, понижава възрастта за приканване в Украйна от 27 на 25 години, анулира статута на " лимитирана валидност " за военна работа и задължава жителите, живеещи в чужбина, да се записват за военна работа в Украйна.
 Словакия няма да пусне Украйна в НАТО
Словакия няма да пусне Украйна в НАТО

Братислава обаче поддържа присъединението ѝ към Европейски Съюз

Украински военни представители подчертаха нуждата от нов украински закон за мобилизацията, с цел да се реши казусът с дефицита на персонален състав в Украйна, който дружно с дефицита на западна помощ прави защитата на Украйна в сериозните региони на фронта извънредно сложна.

Способността на Украйна да се пази на целия спектакъл и в последна сметка да оспорва самодейността на Русия на бойното поле зависи от способността на Украйна да възвърне съществуващите и да сътвори нови елементи, както и от даването на американска военна помощ на съществуващите и новите елементи.

Говорителят на Украинската национална армия полковник Руслан Музичук съобщи, че съветските сили в Източна Украйна в последно време не употребяват огромни елементи за осъществяване на набези, а вместо това употребяват групи, разграничени на два отряда, подсилени с бронирани машини, за осъществяване на наземни офанзиви.
 СБУ: Украйна трансформира съветски радар за 100 млн. $ в гевгир
СБУ: Украйна трансформира съветски радар за 100 млн. $ в гевгир

Унищожаването на радара евентуално ще понижи способността на Русия да открива въздушни цели по северната граница

Музичук съобщи, че съветските сили употребяват и дребни транспортни средства без отбрана, с цел да се приближат бързо до украинските позиции и да основат условия за следваща съветска пехотна група, която да обезопаси тези позиции.

Музичук заяви, че украинските безпилотни самолети са унищожили към 70% от съветските бронирани машини предходната седмица, макар че не е ясно дали Музичук твърди, че украинските безпилотни самолети фактически са унищожили бронирани машини или краткотрайно са ги извадили от строя.

Руски инструктор от " Storm-Z " твърди, че съветските сили би трябвало да се възползват от минусите на Украйна, подбудени от дефицита на съоръжение, с цел да усилят ударите с съветски управляеми бомби в поддръжка на съветските сухопътни интервенции.
 На среща с чешкия министър председател, Байдън подсети на Конгреса за Украйна
На среща с чешкия министър председател, Байдън подсети на Конгреса за Украйна

Петр Фиала ще се срещне с депутати на Капитолийския рид във вторник

На 15 април инструкторът твърди, че украинските сили не са в положение да се защитят от съветските удари с управляеми бомби, които са нанесли обилни вреди на украинския персонален състав, съоръжение и други материални средства .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР