Продължаващото търсене на къщи край София от по-заможни клиенти и

...
Продължаващото търсене на къщи край София от по-заможни клиенти и
Коментари Харесай

BLD стартира изграждането на комплекс със 17 къщи край София

Продължаващото търсене на къщи край София от по-заможни клиенти и пренасищането на квартали като Бояна и Драгалевци карат строителните бизнесмени да търсят нови местоположения.

Една такава е вилната зона " Приплат " край столичното село Владая. Именно там българската BLD стартира построяването на жилищния план Sofia Slow Life District. Строителството към този момент е почнало и се чака да завърши през септември на 2020 година

" Тенденцията купувачите все по-често да търсят къщи наоколо до София е към този момент устойчива. София се трансформира във все по-динамичен град, в който спокойните места за отдих стават лимитирани. Това е неизбежна характерност на всеки огромен стопански център, какъвто към този момент е столицата ни. Това кара от ден на ден хора да търсят опция за персоналното си време, това, което прекарват в дома си и със фамилията си. Затова и къщата на 10-15 км от столицата към този момент е измежду целите на значително хора ", споделя Димитър Савов, изпълнителен шеф на BLD Bulgaria. По думите му, факторите за появяването на този вид купувачи са доста и наклонността за търсене на къщи до София ще се ускорява с времето.

Според него, времето за пътешестване е било психическата преграда, която досега е серпантина развиването на този вид пазар.

" Само допреди няколко години хората не можеха да си показват да пътуват всеки ден с автомобил на релативно огромни дистанции, пазарът на къщи се ограничаваше с Бояна и Драгалевци. Днес тези квартали към този момент се смятат за част от града, там се ускорява пазарът на жилища, те стопират да са дестинация за къщи. Истината е, че през днешния ден пътуването в границите на града лишава същото време както сред града и околните обитаеми места ", споделя още Савов.

17 еднофамилни къщи против €250 000 всяка

Първата фаза на плана ще включва 17 броя еднофамилни къщи. Имотите ще са два вида - на 2 равнища с повърхност 240 кв. м и на 3 равнища с повърхност 350 кв. м. Големината на дворовете ще варира сред 500 и 900 кв. м. Всяка къща ще разполага с паркоместа или гаражи за 2 автомобила. Цените ще бъдат към 250 000 евро.

В своята социална зона планът ще разполага с детска площадка, игрище, поляна за домашни любимци, кафене, разбъркан магазин, мултифункционална зала за спортни занимания.

Предвижда се поддръжка, която ще включва алеите и тротоарите, игрищата, осветяване, озеленяване, защита, разчистване, сметоизвозване, видеонаблюдение.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР