Продължаващото игнориране на инфлацията ще потопи световната икономика в голяма

...
Продължаващото игнориране на инфлацията ще потопи световната икономика в голяма
Коментари Харесай

Deutsche Bank: Световната икономика седи върху бомба със закъснител

Продължаващото игнориране на инфлацията ще потопи международната стопанска система в огромна рецесия, съгласно скорошен отчет на Deutsche Bank, чиито икономисти показват с пръст политиката на Съединени американски щати за отпечатване на пари и я дефинират като главен проблем.

Най-голямата банка в Германия предизвести, че зашеметяващото количество пари, ускоряващо се в стопанската система, въпреки и да разсейва опасенията от инфлация, ще докара до, в случай че не в близко бъдеще, то от 2023 година натам.
 ЕЦБ: Има забележителен спад на стопанската система в еврозоната ЕЦБ: Има забележителен спад на стопанската система в еврозоната
Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард съобщи, че новата коронавирусна пандемия ще докара до " забележителен спад "...

Докладът на Deutsche Bank приказва за „ необикновен “ паричен тласък в Съединени американски щати, съпоставим с това, което видяхме след Втората международна война. По това време дефицитът в Съединени американски щати остава към 15-30 % в продължение на 4 години. Има обаче доста обилни разлики сред времето на пандемията и времето след Втората международна война, означават икономистите. Те предвиждат огромно влияние върху новата рамка на Федералния запас, която толерира по-висока инфлация в интерес на цялостно икономическо възобновяване на американската стопанска система след спада, породен от пандемията от ковид.

Последиците ще бъдат по-големи шокове за икономическата и финансова интензивност, пишат икономистите от Deutsche Bank в първия параграф на отчета, озаглавен „ Инфлацията: Дефиниране на макроисторията на десетилетието “.

Освен това прогнозите са за предизвикателство на криза и пускане на изключително в разрастващите се стопански системи, се споделя в отчета. Според него игнорирането на инфлацията значи, че международната стопанска система " седи върху бомба със закъснител ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР