Продължаващият натиск от страна на китайското правителство над местните технологични

...
Продължаващият натиск от страна на китайското правителство над местните технологични
Коментари Харесай

Евънс: „Ма е жив. Добре е и е щастлив“

Продължаващият напън от страна на китайското държавно управление над локалните софтуерни компании предизвика напоследък клюки за благополучието на създателя на Alibaba Джак Ма.

Както евентуално си спомняте, през 2019 Ма се отдръпна от поста си на ръководител на компанията и от този момент се появява извънредно рядко в общественото пространство. По едно време дори се появи слух, че е липсващ. За последно се писа, че преподава в токийски университет.

„ Първо, Джак е жив. Той е добре, благополучен е. Твори. Мисли “, съобщи в четвъртък Майкъл Евънс, новият ръководител на Alibaba на въпрос на Морис Леви от френската рекламна група Publicis. Изказването му беше направено на конференцията Viva Tech, провела се по-рано тази седмица.

Един от първите удари по Alibaba от страна на Пекин пристигна преди три години, когато регулаторите отхвърлиха позволение на Ant Group, друга компания, учредена от Ма, да излезе на борсата. Очакваше се това да е най-голямото първично обществено тръжно предложение на акции в света. Година по-късно Alibaba бяха глобени с рекордна санкция от същите тези регулатори за злоупотреби. Междувременно китайските управляващи продължава натиска си над техногигантите в Поднебесната империя под друг претекст – от метода, по който те обработват и съхраняват персоналните данни до монополните им позиции на пазара.

Евънс напомня, че Ма остава най-големия акционер в Alibaba. „ Това си е неговата компания. Така че той следи протичащото се тук през днешния ден, по този начин както и когато основа компанията. И чакам това да продължи до момента в който Ма и Alibaba са тук “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР