Продължаващият конфликт в Украйна вече има своето сериозно отражение върху

...
Продължаващият конфликт в Украйна вече има своето сериозно отражение върху
Коментари Харесай

Министри от осем европейски държави обсъдиха въздействието от войната в Украйна върху инфраструктурните проекти

Продължаващият спор в Украйна към този момент има своето съществено отражение върху всички браншове на стопанската система, включително и транспортната промишленост.

Това съобщи заместник-министърът на превоза и известията Владимир Върбанов по време на онлайн среща за следствията от съветската експанзия против Украйна за вложенията в инфраструктурата. Участие в срещата взеха министри и заместник-министри от Чехия, Естония, Полша, Латвия, Литва, Румъния и Словакия.

Към момента у нас се извършват 12 огромни железопътни и пътни инфраструктурни планове, финансирани от Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ и Механизма за обвързвана Европа. Конфликтът в Украйна и следствията от Ковид рецесията са причина за мощна динамичност в цените на съществени материали и първични материали в строителството, изясни Върбанов. Нарушените вериги за доставки са различен проблем и българската страна работи интензивно за обезпечаване на различни източници на материалите, които досега са доставяни от Украйна и Русия, уточни заместник-министърът. Той даде образец, че от началото на военните дейности цената на желязото се е повишила с съвсем 50%, а 40% от него се внася от Русия и Украйна.

Заместник-министър Върбанов изрази убеденост, че с координирани дейности страните от Европейския съюз ще намерят метод да преодолеят и това предизвикателство и ще останат на правия път на непоклатимост, декарбонизация и стабилно развиване.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР