Продължаващите протести в Хонконг са цветна революция, насочена към дестабилизиране

...
Продължаващите протести в Хонконг са цветна революция, насочена към дестабилизиране
Коментари Харесай

Китайските държавни медии нарекоха протестите в Хонконг „цветна революция“

Продължаващите митинги в Хонконг са " цветна гражданска война ", ориентирана към дестабилизиране на локалното държавно управление и " връщане на града назад в западния свят ", написа близкият до държавното управление в. " Глобъл таймс " в публицистична публикация, представена от ДПА.

" Китайското държавно управление в никакъв случай няма да разреши естремистката съпротива и Западът да привлекат Хонконг в антикитайския лагер, нито ще разреши на града да изпадне в нескончаем безпорядък, или да стане база на Запада за разрушение на устоите на политическата система на Китай ", отбелязва вестникът.

Според изданието във вторник един от публицистите му е бил атакуван на летището от протестиращи, които по-късно попречили на незабавната помощ да стигне до него.

Таблоидът осъди случая, който беше доказан от държавното управление на Хонконг и назова протестиращите професионално готови " извършители на публичния ред ".

Китайската работа по въпросите на Хонконг осъди и назова " полутерористични дейности " митингите на хонконгското летище и удостовери поддръжката си за локалните управляващи за сурови санкции на виновните, на фона на задълбочаваща се рецесия в следения от Китай град, съобщи Ройтерс.

Службата по въпросите на Хонконг и Макао също изрично осъдиха нападението против публицист на в. " Глобъл таймс " и пасажер на летището в белязаните от принуждение митинги.

Летището на Хонконг към този момент възобнови работа, като промени графика на стотици полети, прекратени през последните два дни, в които протестиращи влязоха в конфликт с полицията. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР