Продължаващите от няколко дни опити на руските сили да щурмуват

...
Продължаващите от няколко дни опити на руските сили да щурмуват
Коментари Харесай

Киев: Руската офанзива срещу ключов град в Източна Украйна губи инерция

Продължаващите от няколко дни опити на съветските сили да щурмуват стратегически значим град в Източна Украйна наподобява губят инерция, обявиха през днешния ден украински представители, представени от Асошиейтед прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11915
Украинските сили са отблъснали 15 съветски офанзиви против Авдеевка от четири направления през последните 24 часа, сподели украинският общоприет щаб. Това е спрямо до 60 офанзиви дневно в средата на предходната седмица, уточни ръководителят на градската администрация Виталий Барабаш. Отслабването на офанзивите подсказва, че съветските опити за завладяване на Авдеевка се забавят, съобщи Барабаш.

Базиран във Вашингтон мозъчен концерн като цяло е склонен с тази оценка. " Руските сили продължиха настъпателните си интервенции, целящи обкръжаването на Авдеевка…, само че те към момента не са постигнали спомагателен прогрес на фона на евентуално намаляване на темпото на съветските интервенции в региона ", се споделя в разбор на Института за проучване на войната, оповестен нощес.

Постоянният представител на Русия при Организация на обединените нации Василий Небензя съобщи на среща на Съвета за сигурност в петък, че усилването на офанзивите в Източна Украйна съставлява нов стадий в акцията на Москва.

С настъпването на зимните условия, които ще лимитират военните интервенции, и двете страни се пробват да реализират пробив на бойното поле, който би могъл да засилва напъните им и да увеличи бойния им дух, отбелязва АП. Украйна стартира своя лична контраатака преди към четири месеца. Тя реализира прочут прогрес, само че лимитираните ѝ триумфи акцентират какъв брой сложна е битката против по-многобройните сили на Кремъл.

Авдеевка се намира в северните околности на Донецк. Градът дава на разположените в него украински сили артилерийско преимущество над прилежащия град и може да им послужи като стартова точка за освобождението му.

АП отбелязва, че не е допустимо да се ревизират изказванията на двете страни в спора за ситуацията на бойното поле, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР