Продължаващите ограничения при добива на петрол от страните от ОПЕК+

...
Продължаващите ограничения при добива на петрол от страните от ОПЕК+
Коментари Харесай

МАЕ отчита, че третото тримесечие започва от позицията на високи предложения на петрол


Продължаващите ограничавания при добива на нефт от страните от ОПЕК+ могат да доведат до значителен спад на петролните ресурси, макар че третото тримесечие на 2019 година стартира он позицията на релативно високи оферти от нефт, излиза наяве от месечния доклад на Международната организация по енергетика (МАЕ).

Юли е петият следващ месец, в който страните от ОПЕК+ преизпълняват отговорностите си по ограничение на добива на нефт с 1,2 млн. барела дневно (в съпоставяне с октомври 2018 г.). Изпълнението на договорката през юли е повишено до 134 % в съпоставяне със 118 % през юни, показват специалистите.

„ Балансът ни демонстрира, че търсенето на нефт от ОПЕК през тертото тримесечие ще скочи до 30,6 млн. барела дневно, което е с 940 хиляди барела повече от добиваният занапред от картела. През четвъртото тримесечие се предвижда намаляване на потребността от нефт на ОПЕК до 30,1 млн. барела, само че това е въпреки всичко повече с 400 хиляди барела дневно, в сравнение с ОПЕК е добивал през юли. В началото на 2020 година обаче пазарът ще се сблъска със свръхпроизводство и търсенето на нефт от ОПЕК ще спадне до 28,4 млн. барела дневно “, се споделя в отчета.

В петък организация Bloomberg, базирайки се представители на Саудитска Арабия заяви, че кралството възнамерява задържане на експорта на нефт през септември под 7 млн. барела дневно, с вяра за стабилизиране на пазара.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР