Продължаващата крипто зима само ще се влоши“, тъй като индустрията

...
Продължаващата крипто зима само ще се влоши“, тъй като индустрията
Коментари Харесай

Крипто зимата ще се влоши, смята директор на блокчейн фирма

Продължаващата крипто зима „ единствено ще се утежни “, защото промишлеността се пренастройва към свят с по-високи лихви. Това съобщи пред Си Ен Би Си основния изпълнителен шеф на блокчейн компанията Tezos Катлийн Брайтман.

Запитана за спада в цените на доста крипто активи тази година, Брайтман сподели, че този развой се дължи значително на раздутата допреди това цена крипто активите от евтините пари по време на пандемията и от опитите на вложителите в рисков капитал да приберат облаги.

„ Имаше доста лесни пари, които влизаха в системата и мисля, че изкуствено подхранваха редица разнообразни неща, основно оценките на тези компании “, сподели тя пред Си Ен Би си на конференцията Web Summit в Лисабон, Португалия.

Брайтман даде за образец срутва при платформа за продажби на NFT - OpenSea, чиито размер на търговия се е намалил от 2,9 милиарда $ през септември 2021 година до 349 милиона $ през септември 2022 година, съгласно данни на Dune Analytics.

Относно това дали паузата в повишението на лихвените проценти на Федералния запас, което икономистите чакат през идната година, може да докара до напредък на крипто пазарите, Брайтман сподели, че сега към момента тече преоценява на крипто и софтуерните активи, които към този момент стартират да бъдат оценени на база на действителен потребителски напредък вместо предстоящи бъдещи изгоди.

„ Криптовалутите и софтуерните акции не са били оценени по този индикатор, последните 10 години, когато имахме ниски лихвени проценти. Предстои да се види какви ще бъдат резултатите, само че мисля, че нещата, които са потребни, ще процъфтяват. Такива обаче са малцинство от крипто приложения, без значение дали хората желаят да го признаят или не “, сподели тя.

Други представители на бранша означават, че не може да се приказва за „ крипто зима “ и че неотдавнашното релативно стабилизиране на цените на биткойн, който се търгува сред 18 хиляди и 25 хиляди $ през последните четири месеца, следвайки дълъг интервал голяма волатилност, е позитивно за промишлеността.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР