Продължаващата близо седмица битка между ПП и ДПС за парламентарната

...
Продължаващата близо седмица битка между ПП и ДПС за парламентарната
Коментари Харесай

ПП се отказа от кални борби с ДПС за контрола върху спорта

Продължаващата близо седмица борба сред Политическа партия и Движение за права и свободи за парламентарната спортна комисия най-после приключи с победа за придвижването, откакто депутатът му Халил Летифов беше определен за нейн ръководител.

Развръзката пристигна, когато Политическа партия сама се отхвърли да се бори за поста. Решението заяви персонално Радостин Василев - някогашният министър на спорта в кабинета " Петков ", който групировката беше номинирала да управлява комисията. Той се причисли към Политическа партия, откакто в предното Народно заседание се отдели от тогавашната си партия Има Такъв Народ. " Аз не искам да влизам в калните битки на Движение за права и свободи. Не искам да ставам част от задкулисие, което е надалеч от тази парламентарна зала. Задкулисие, евентуално обвързвано с президентството, с Весела Лечева (служебният министър на спорта - бел.а.) ", разгласи Василев от парламентарната естрада.

С тези думи той подсети за абсурда, който Политическа партия провокира предходната седмица, когато упрекна назначената от президента Лечева, че пречи на номинацията му. Сега Василев прикани Българска социалистическа партия и Демократична България, които подкрепяха до момента неговата кандидатура, да не гласоподават за Летифов, а него самия - да си направи отказ, като знак, че Движение за права и свободи " заравя окопите ".

Депутатът от Движение за права и свободи обаче получи поддръжката освен на своята група, само че и на ГЕРБ-СДС и БВ, а също и на част от соцдепутатите.

ШУМ В СИСТЕМАТА

Поредна рецесия в пленарната зала настъпи, когато пристигна време да се гласоподават номинациите на Политическа партия за ръководители на комисията по земеделието - Росен Костурков, и на комисията по правата на индивида - Васил Стефанов. При избора на Костурков се оказа, че няма кворум. Това се случи при прегласуване, което направи нещата да наподобяват по този начин, като че ли някой се пробва да саботира избора.

Проверка на кворума сподели, че в залата са задоволително депутати, с цел да продължи съвещанието, което единствено ускори подозренията за провокация при гласуването. Същото се повтори и при опита за избор на Васил Стефанов. Ядосани, депутатите от Политическа партия желаеха нова инспекция на кворума, а по-късно и прегласуване. Пак се видя, че кворумът е наред, и тогава към този момент Стефанов беше определен, а малко по-късно, след ново гласоподаване, и Костурков.

От Движение за права и свободи използваха случая, с цел да подлагат на критика водещия съвещанието Росен Желязков, че решенията на Народното събрание би трябвало да се одобряват с най-малко 121 дали своят вот - а при последните два избора не беше по този начин. От Политическа партия пък упрекнаха ГЕРБ-СДС, че стои зад игрите с кворума, с цел да спъва работата на Народното събрание.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР