Продължаваща политическа нестабилност и голяма вероятност за избори 2 в

...
Продължаваща политическа нестабилност и голяма вероятност за избори 2 в
Коментари Харесай

Анализатори: Много е възможно да няма правителство до местните избори или до края на годината

Продължаваща политическа неустойчивост и огромна възможност за избори 2 в 1 през есента – локални и парламентарни.

Това предвидиха в студиото на „ Добро утро, Европа “ общественият антрополог Харалан Александров и преподавателят по политически връзки в Нов български университет проф. Росен Стоянов.

„ Много е допустимо да няма държавно управление до локалните избори или до края на годината. Една част от партиите не могат да вършат нищо друго с изключение на да стрелят “, уточни Александров. Той не изключва Българска социалистическа партия да имат по-висок резултат поради връщането на хартиената бюлетина. По думите му това служебно държавно управление се оправя много по-добре от държавното управление на Кирил Петков. 
Очевидно обаче по отношение на Шенген и еврозоната България се оправя зле. Ако има такава цел президентът Радев – той се оправя доста добре. Ако приказваме за силите на смяната – те са силите на неуспеха. Провалиха се в правосъдната промяна, във финансите, във всяка една сфера. „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ вършат вътрешен продан на хора, които са разочаровани от едните и минават към другите. Обединението им дава късмет за първото място, само че не и за сформиране на кабинет.
Харалан Александров, обществен антрополог

Според проф. Стоянов заради невъзможността на политическите партии да се коалират президентът е заставен да назначава едно след друго нови служебни държавни управления.

„ Поради това пък президентът доби самочувствие да предлага свои политически хрумвания. Това не е записано в Конституцията, само че такива са събитията “, акцентира той.

По думите му нарояването в лявото пространство към този момент е единствено екранна връзка, „ само че ще се случва някакво преливане, източване на кръв от огромният брат Българска социалистическа партия “.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР