Продължаването на линията на лавиране между ясен ангажименти и неясни

...
Продължаването на линията на лавиране между ясен ангажименти и неясни
Коментари Харесай

Доц. Пламен Ралчев: За Русия ще е изгодно да превърне Черно море във вътрешно руско езеро

„ Продължаването на линията на лавиране сред явен задължения и неразбираеми подходи към войната в Украйна няма да докара до нищо положително за България. Перспективата е такава, че ние затъваме все повее в връзките ни с сътрудниците. “

Това разяснява в ефира на Euronews Bulgaria специалистът и учител по интернационалните връзки доцент Пламен Ралчев.
Очевидно уговорките на Европейски Съюз и НАТО към Украйна е да дават въоръжение и боеприпаси дотолкоз, доколкото актуалната война се обрисува да бъде нескончаем и следен спор.
Колкото повече продължава войната в Украйна, толкоз повече военното съдействие в Европейски Съюз ще се консолидира, счита доцент Ралчев.

Според него Русия е в положение на неразумно обезсърчение и предвижда, че Русия ще търси ескалация.
Политиката на Русия и връзките ѝ към спора е да разшири това пространство, което в никакъв случай няма да бъде под контрола на НАТО или Запада – Източна Украйна, само че евентуално този опит ще продължи и в Черно море. В дълготраен проект на Русия би било доста преференциално Черно море да бъде едно съветско езеро, вътрешно море за Русия и това е може би стратегическото мислене за Москва – по какъв начин това да се трансформира във факт?
„ На военностратегическо ниво Съединени американски щати демонстрират забележително самообладание, с цел да не се стига до ескалация от тяхна страна “, разяснява доцент Ралчев.

По неговите думи основният въпрос е дали софтуерното преимущество на Запада ще успее да задържи ескалацията на спора.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР