Продължаваме с разказите за мистичните места в Европа. Карнак, Бретан, Франция

...
Продължаваме с разказите за мистичните места в Европа.
Карнак, Бретан, Франция
Коментари Харесай

Мистични места в Европа – част 2

Продължаваме с разказите за мистичните места в Европа.

Карнак, Бретан, Франция

Думата „ Карнак “ е измислена от бретонците – келтско племе, равно по това време на англосаксонците на брега на Франция. Това безусловно значи „ пътят на камъните “. Въпросната структура към този момент съществувала тогава, единствено че нямала име.

Това е видимо безконечен лабиринт от менхири, долмени и кромлехи, т.е. ритуални структури, основани от камъни, които основават причудливи модели, подчиняват се на свои закони и учудват непосветените. Смята се, че има към четири хиляди от тях, разграничени в три групи, макар че съгласно теориите, в миналото всички те са били едно цяло.

Камъните като че ли оферират на всички искащи премеждие: в случай че стигнете до гробницата, наречена „ Керкадо “, с насипана над нея могила, започвайки от южния край, можете да се наречете късметлия. Чакат ви и популярност, и пари, и благополучие в персоналния ви живот. Но времето ще покаже. Някои, съгласно старейшините, скитат по криволичещите пътеки под лъчите на негостоприемното бретонско слънце постоянно.

Структурите, съгласно учените, са на възраст към 5000 години, само че какво прави тук обликът на християнски кръст и полумесец, кото тогава просто не са съществували, науката няма престава. Независимо от това, Карнак е извънредно известен измежду поклонниците: от четвърт век се вършат оферти за признаването му като затворена територия. Затова би трябвало да побързате, с цел да минете през този каменен лабиринт.

Делфи, Гърция

Градът на Коринтския залив по скатовете на връх Парнас – звучи като откъс от Омир, нали? Някога тук идвали от цяла Гърция. И не просто по този начин, а да се съветват с мегаоракула на античния свят.

Всичко почнало с това, че Аполон умъртвил мъдрия, само че злобен дракон Питон и го заменил със своята жрица Пития. Тя елементарно влезнала в транс, несвързано, даже красиво шептяла, а особено подготвени свещеници тълкували „ посланията на боговете “.

Изглеждало, че постоянно ще бъде по този начин: без мнението на оракула не започвала война, не се сключвал мир, не се правели пътувания и не се сключвали бракове. Но през 398 година сл. Хр пристигнал християнският император Аркадий, и то не самичък, а с войска и унищожил светилището. За благополучие, самият град Делфи не бил погубен, а единствено зарязан.

Днес реставрираният град наподобява впечатляващ и дава ясна визия за неговото великолепие в антични времена. Било открито пояснение и за странното държание на Пития: геолозите разкрили халюциногенни пари, идващи от непосредствен източник.

Въпреки че, в случай че всичко е толкоз просто, бихте могли да отидете за съвет и в близката дискотека. А посетителите на това място демонстрират пророчески качества. Вероятно богът Аполон персонално им шепне какво да чакат от бъдещето.

Хвитцеркур, Хуна, Исландия

Хвитцеркур в превод от исландски значи „ бяла риза “ – това е името на това каменно-кристално „ страшилище “ на брега на необитаем залив измежду стотиците морски чайки, седящи на него заран.

Но под слънчевите лъчи той като че ли се движи, оживява и е още по-поразителен в своята злокобна хубост. Гледаш от едната страна – чужд звяр, вампир, навел се да утоли жаждата си с морска вода. А в случай че погледнете от другата страна – гигантско иглено око с раздрани краища.

Това място постоянно е привличало локалните поданици. Исландците вярвали, че през него времето и пространството се вливат непосредствено във Валхала – резиденцията на боговете и парадайса на античните викинги. Следователно, Хвитцеркур извършва желанията, изключително в случай че ги намислите по време на северното зарево, което се случва тук пет пъти по-често, в сравнение с в други полярни райони.

Замъкът на Дракула, Бран, Румъния

На висок рид в планинската част на Южна Трансилвания уютно е ситуирана средновековна „ многоетажна “ постройка – замъкът Бран, по-известен като замъкът на Дракула. През XIV век той е умислен като крепостен комплекс за отбрана от турските нашественици.

Но вследствие на подмолни игри и дворцови преврати замъкът се трансформира в персонална резиденция на владетеля Влад Цепеш, който с помощта на мистичните романи в Европа е наименуван граф Дракула.

Какво правел той, всички знаят: набучвал на прът, дерял кожи, варял във вряща вода, сполучливо се борил с турците, „ пиел кръвта ” на жертвите. С лека ръка Брам Стокър го направил освен изверг, само че и върколак.

По един или различен метод Влад бил изключителна персона. Нищо не се знае за появяването на неговия фантом зад стените на Бран, само че самият палат, изключително в тъмното, прави ужасяващо усещане.

А мислите за това какви жестокости са се случвали тук, идващи след визитата на камерите за мъчения, могат да лишат от сън и най-уравновесения човек. И в случай че заспите тук, срещата с рубрика несъмнено е неизбежна.

Грюйер, Швейцария

Колкото и да е необичайно, точно тази живописна страна се назовава родината на вещиците. Разбира се, всичко е релативно, само че постоянно е имало повече прислужници на Сатаната на единица население, в сравнение с в Европа като цяло.

Връх Грюйер и едноименният град с Черната кула и Манастира на Черната мадона си стоят същите като преди съвсем петстотин години. Както тогава, при пълнолуние, можете да извършите ритуално измиване в алпийско езеро (също Грюйер) на светлината на факел и да чуете думите на антични вълшебства от монахините.

В Грюйер се намира и музея на известния „ Баща на извънземните “ Ханс Гигер, художник и дизайнер с доста странна и плашеща позиция към изкуството.

Смята се, че измиването разкрива подсъзнанието и дава невероятни суперсили, удължава живота и разкрива тайните на това кой е същински другар и зложелател. Някои след този обред стартират да левитират и да приказват езици, които не са знаели преди. Черната Мадона изключително поддържа нежния пол: тя им дава неограничена власт над мъжете.

Скалата Кашел, Типперъри, Ирландия

За това солидно парче гранит ирландците споделят: „ Дяволът откъсна парче от Земята и го изплю. И по този начин се образува Кашел. “ Буквално от галски език името се превежда като „ каменна торта “. Нищо по-плашещо и предизвикващо тайнствен смут на Изумрудения остров не може да се откри.

Скала, стояща посред зелени поляни, наподобяваща уродлива поничка с диаметър няколко километра и черен палат върху нея, който е на възраст към хиляда години и който, макар изобилието от келтски кръстове, не избавя човешката раса от невидимото наличие …

Е, и по какъв начин без призраци? Казват, че тук живее Зелената дама – вълшебно красива дама в дълга елегантна рокля. Смята се, че това е Елизабет Конър, щерка на един от владетелите. Твърди се, че Зелената дама е толкоз тъжна, че когато човек я срещне, той също стартира да изпитва дълбока горест, която може да се трансформира в потиснатост с съдбовен излаз …

Автор: Десислава Михалева

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР