Продължаваме промяната“ заложи на публични преговори, за да не бъде

...
Продължаваме промяната“ заложи на публични преговори, за да не бъде
Коментари Харесай

Станишев хвали ПП: Опитвали да създадат положителна атмосфера

„ Продължаваме промяната “ заложи на обществени договаряния, с цел да не бъде изнудвана. Това съобщи пред БТВ водачът на ПЕС и някогашен министър председател Сергей Станишев. Той даде образец, че водачите на Политическа партия – Асен Василев и Кирил Петков бяха снимани пред централата на Българска социалистическа партия в късните часове, което им е донесло негативи.  

По думите му българските жители желаят да видят държавно управление до Коледа. Според него търпението на хората е на лимита и по тази причина договарящите за коалиция няма да злоупотребят с него.

„ Няма универсална рецепта. Например, в Германия договарящите от страна на социал-демократите – за близо 2 месеца нито един път не позволиха изпускане на конфиденциална информация, а договарянията се водеха при закрити порти. Партиите осведомиха обществеността. В България методът е друг – на гласност, което е разумно след толкоз години еднолично ръководство “, добави Станишев.

Лидерът на ПЕС уточни, че Политическа партия се пробват да основат позитивна атмосфера, че партиите в обединението са спечелили и един екип.

„ Има Такъв Народ, Демократична България и Българска социалистическа партия са изгубили гласове. Не дребна част от тях отиват в Политическа партия – това ще основава проблеми по време на договарянията. Притеснен съм от метода на Българска социалистическа партия – съгласно мен главната им задача е да се избави Корнелия Нинова и нейният екип, вкарвайки Българска социалистическа партия в ръководството. И на Конгреса през януари да се каже: „ Какво желаете, нали ви вкарах във властта “, уточни Станишев.

Политикът предвижда, че влизането в ръководството от ниска позиция, крие опасности: „ Не виждам явен политически и управнически мандат да е даден – единствено няколко параметъра, които са дадени като червени линии. Ръководството на Българска социалистическа партия няма желание да трансформира политическата линия и се състезава на националистическия терен “.

Станишев уточни, че няма действителни обществени оферти от страна на Българска социалистическа партия в договарянията за коалиция. Относно трагичния случай край Боснек, станал на трасе, намерено от него през 2007 година, Станишев съобщи:

„ Магистралата е доста напреднала оттогава и аз не знам кои са тези сектори, които нямат АКТ 16. През последните 10 година станахме страна на ръчно ръководство от премиера Борисов. Всяка институция би трябвало да си прави работата и да си нови отговорност “, сподели той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР