Продължаваме промяната трябва да се засрамят и да поемат своята

...
Продължаваме промяната трябва да се засрамят и да поемат своята
Коментари Харесай

ГЕРБ: "Продължаваме промяната" трябва да се засрамят и да поемат своята политическа отговорност

" Продължаваме промяната " би трябвало да се засрамят и да поемат своята политическа отговорност. Това сподели по време на брифинг в Народното събрание Николай Ненков, някогашен зам.-министър на районното развиване, във връзка решението на Конституционен съд, което постанови като противоконституционно решението на предишния парламент АПИ да заплати единствено половината пари на пътните строители. На брифинга взеха присъединяване някогашните районни министри Петя Аврамова и Николай Нанков, както и депутатът Александър Ненков.

Аврамова цитира решението на Конституционния съд за пътните строители и сигнализира, че предходното Народно заседание се е намесило жестоко в работата на Агенция " Пътна инфраструктура ". По този метод на едни компании са изплатени 100% от сумите, на други 50%.

" Много компании евентуално ще претендират за изгубени изгоди обратно във времето. Предупреждавахме ги още тогава, че е противоконституционно решението и погазва законите. Как по този начин през парламентарна комисия ще се взема решение за заплащания по към този момент дължими суми към контрагенти на АПИ, с които тя има търговски решения. Потърпевши са българските жители, които година и половина карат по разнебитените пътища поради сходни дейности ", съобщи Николай Ненков, някогашен зам.-министър на районното развиване.

" В игри и закачки 8 месеца са ни управлявали хора, които са били извънредно некомпетентни. И които единствено на думи имат вяра в разделянето на управляващите и в правовата страна. Това става все по-ясен факт. Конституционният съд споделя, че има неприемлива интервенция и не може Народното събрание не може да се меси в работата на изпълнителната власт по какъв начин да регламентира спор сред частни лица. И лишава фирмите от тяхното право да апелират по правосъден ред връзките си с Министерство на регионалното развитие и АПИ. От оставеното от нашия кабинет нищо не е мръднало, единствено празни приказки ", добави още депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

" Едни от някогашните съдружни сътрудници си споделиха на какво им намирисва това решение - да бъдат държани в шах строителните компании и да бъдат притискани. И да вървят в нечии адвокатски адвокатски фирми. Това не са наши думи, на някогашните съдружни сътрудници, като един от тях е Йордан Караджов. Пълен документален безпорядък е било и приоритизирането на кои компании да бъде платено ", добави Нанков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР