Продължаваме промяната смята, че в парламента вече се формира ново

...
Продължаваме промяната смята, че в парламента вече се формира ново
Коментари Харесай

Продължаваме промяната: Има план за работещо мнозинство на ГЕРБ с ДПС. Иван Гешев шета из парламента

" Продължаваме промяната " счита, че в Народното събрание към този момент се образува ново работещо болшинство, а обстановката към това се развива по сюжет, в който роля имат Движение за права и свободи и основният прокурор Иван Гешев. Това стана ясно от думите на двама от представителите на партията Даниел Лорер и Никола Минчев в изявленията по Нова и bTV.

Според Лорер първото деяние на заложения сюжет е бил изборът на Вежди Рашидов за ръководител на 48-ото Народно заседание, който беше овластен на поста с поддръжката на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " Български напредък " преди седмица. По думите му така наречен " хартиена коалиция " си е избрала ръководител на Народно събрание и в този момент продължава да взима и други дейни решения като избора за ръководители на парламентарните комисии.

Той позволява, че в цялата тази обстановка интензивно присъединяване взима и основният прокурор Иван Гешев, който " шета из Народното събрание ".

" Той изпраща предложения на партии, намира се с тях. Той беше в един политически фризер, само че в този момент неговият имидж се претопля. Това, което аз се запитвам, е дали в действителност не е той контактьора сред тези групи, които оформят една бъдеща работеща коалиция ", сподели Лорер.

Депутатът от " Продължаваме промяната " уточни също, че в Народното събрание към този момент има работещо болшинство и " наподобява решенията към този момент са взети там ". Според него е доста евентуално ГЕРБ да имат шанса за сформиране на коалиция с Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Български напредък ".

Подобен взор за нещата има и неговият сътрудник Никола Минчев.

Според Минчев председателският съвет е мястото, където се вижда, че има ясно завършено болшинство. По думите му най-малко на равнище ръководители на парламентарни групи болшинството е единно и то е против " Продължаваме промяната ".

Като образец за това той даде разпределението на комисиите в Народното събрание. От Политическа партия са желали 5 комисии, само че не са получили нито една, а ГЕРБ и Движение за права и свободи са показали съгласие " на положително равнище " и с " Възраждане ", тъй че районната комисия да отиде точно при партията на Костадин Костадинов.

Минчев, който е зам.-председател на Народното събрание, сподели още, че наблюденията му за Вежди Рашидов демонстрират, че когато води съвещанията той най-вече разчита на помощта на депутата от ГЕРБ Росен Желязков - " което е естествено ", само че и на Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

След като не са получили нито една от петте поискани комисии (енергетика, районна, обществена, антикорупционна и правна) от Политическа партия са декларирали предпочитание за председателстване на комисията за младежта и спорта.

По думите на Минчев, последните развития към председателството на спортната комисия са основали усещане, че " нещо се е случило отвън Народното събрание ". Намеците са за интервенция от страна на президентството.

В сряда депутатите от Политическа партия и Движение за права и свободи си насочиха взаимни обвинявания по отношение на избора на председателското място на комисията, откакто Радостин Василев не беше определен за поста, макар че комисията е трябвало в началото да отиде към Политическа партия. Тя отиде при Движение за права и свободи, а самият Василев сподели, че аргументът за това е било, против която той е подал сигнал в антикорупционната комисия (КПКОНПИ).
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР