Продължаваме промяната“ ще се срещнат с ГЕРБ, предаде репортер на

...
Продължаваме промяната“ ще се срещнат с ГЕРБ, предаде репортер на
Коментари Харесай

ГЕРБ и ПП на експертен разговор

„ Продължаваме промяната “ ще се срещнат с ГЕРБ, съобщи кореспондент на БГНЕС.

До срещата се стига след покана от страна на ръководителя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, като в експертната среща с изключение на нея, присъединяване ще вземат и Деница Сачева, Делян Добрев и Кирил Ананиев.

В публично мнение от Политическа партия обявиха, че ще отидат на срещата с ГЕРБ, само че това не значи, че ще поддържат техен мандат и ще излъчат специалисти за разговор по политиките, които са подготвени да поддържат в качеството си на градивна съпротива. В срещата ще се включат и водачите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев.

Председателят на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров акцентира, че той и сътрудниците му ще отидат на срещата със поръчките, които са дали на своите гласоподаватели, а те са да не поддържат държавно управление с мандат на ГЕРБ и да беседват за проблемите, пред които стоят българските жители, дефинирани от Политическа партия в 16 ограничения. Гюров отхвърли върху него и ПГ на Политическа партия да е имало външен напън за да се случи срещата с ГЕРБ.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова посочи, че чака от срещата с Политическа партия да бъде реализиран базов консенсус кое е изпълнимо от целите и кое не, като акцентира, че приоритет за хората са тематики като преодоляването на инфлацията, цените на горивата и електрическата енергия, сигурността. Според нея най-голямата парламентарно показана партия би следвало да излъчи държавно управление, като не вижда логичност, в случай че ГЕРБ-СДС не получи поддръжка, те от своя страна да поддържат Политическа партия за втория мандат.

В навечерието на срещата сред първата и втората политически сили Даниел Лорер разяснява, че първи мандат на ГЕРБ е изключен и че ще разискват политики, а не коалиция. Според Даниел Митов от ГЕРБ зрелите партии в българския парламент, които знаят какво е народна власт, законодателство, институции, ще създадат всичко допустимо, с цел да се стигне до сформиране на държавно управление, а пък от Политическа партия желаят избори. Той също посочи, че срещата не е начало на съдружни договаряния.

А съпредседателят и водач на Политическа партия Кирил Петков прикани Бойко Борисов да не бяга от отговорност и да си извърши първия мандат. Петков разгласи, че нито един човек от ПГ на Политическа партия не счита да поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ. Другият водач – Асен Василев акцентира от своя страна, че от Политическа партия не вършат крачка обратно със срещата с ГЕРБ, като и той също посочи, че няма да поддържат мандат на първата политическа мощ.

Екатерина Захариева пък счита, че шансът за кабинет нараства. По думите ѝ без ГЕРБ и Политическа партия няма по какъв начин да се сформира кабинет и може би ще се стигне до трети мандат, като там е значимо да се избере партия, която да има късмет да направи кабинет, само че това е решение на президента.

БГНЕС напомня, че на изключителна конференция на ГЕРБ в събота водачът на партията Бойко Борисов сподели, че няма късмет да се ръководи с Политическа партия, нито едната, нито другата партия го желаят и единственият вид е в третия мандат да се вършат болшинства по основни тематики. Ден по-късно Борисов съобщи, че президентът би трябвало да свика КСНС с всички партии и да се види коя, кого и в кой мандат ще поддържа, като заяви, че е оптимист за съставянето на държавно управление. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР