Продължаваме промяната ще подкрепят предложението България да участва с военна

...
Продължаваме промяната ще подкрепят предложението България да участва с военна
Коментари Харесай

Продължаваме промяната ще подкрепи предоставянето на военна помощ за Украйна

" Продължаваме промяната " ще поддържат предлагането България да взе участие с военна помощ в Украйна. Това съобщи Никола Минчев в студиото на " Денят стартира ". Пред дни от " Демократична България " оповестиха, че ще внесат такова предложение след свикването на 48-ото Народно заседание.

" Ще ги подпомогнем според от потребностите. Все отново има съвпадане на техниката, с която разполага Украйна и която се създава в българските военнопромишлени фабрики. Това даже е символен акт ние да помогнем една страна, която пази своята териториална целокупност и суверенитет. Украйна е страна, която сега се нуждае. Ние, популярност Богу, сега не се нуждаем, а и сме част от един огромен съюз, който ни обезпечава отбрана. ", съобщи той.

Според Никола Минчев президентът Румен Радев е трябвало да подпише декларацията в поддръжка на присъединението на Украйна към НАТО, с която излязоха 9 страни от Източна и Централна Европа.

" Няма причина да сме срещу приемането на страни в НАТО, тъй като те имали спор с някого. Вярвам, че и от Запад ще пристигна поддръжка и сигурно считам, че бъдещето на Украйна е в НАТО. ", посочи Минчев.

Той уточни, че е добре служебният кабинет да събира предложения за военни самолети, само че не и да ги купува, тъй като решението за това би трябвало да се вземе от Народното събрание.

" Ние поддържаме напъните за модернизиране на Българската войска. Това се отнася и за авиацията ни. Но преди да пристъпим към подобен голям разход, би трябвало да се видят точните планове - в случай че ние сме поръчали към този момент Ф16, до каква степен работещ вид е да имаме и самолети Грипен? ", сподели Минчев.

Според някогашния ръководител на Народното събрание, в случай че в 48-ото Народно заседание не се оформи устойчиво болшинство, има риск да се одобри избирателен бюджет, в който " всеки да налива разноски ". Той прикани партиите да подходят отговорно към план-сметката за следващата година.

От " Продължаваме промяната " ще държат в бюджета да има обществени и капиталови разноски. Според Минчев приходите би трябвало да дойдат от прекъсването на течовете в бюджета.

От втората по величина партия в 48-ия парламент остават твърди в позицията си да не поддържат първия мандат на ГЕРБ. Ако се стигне до втори мандат, ще създадат старания за сформиране само че болшинство, само че Минчев е песимистичен за възможен триумф.

" С тази настройка мислим, че това е извънредно сложна задача – желаеме реформаторско болшинство, с нулева приемливост към корупцията като за това съдим и по предходните дейности на партиите. ", сподели той.

Според него държавно управление на малцинството не е работещ вид, тъй като едно ръководство би трябвало да има задоволително ясна поддръжка на Народното събрание, с цел да прокарва политиките си.

" Ще бъдем градивна съпротива – няма да спъваме работата на Народно заседание с ненужни процедурни хватки. Това, което всъщност заслужава да бъде подкрепено, ще го подкрепим и ние обявихме нашите цели – да вземем за пример, законите по Плана за възобновяване и резистентност. Може да се случи по този начин, че в 48-ото Народно заседание да дойдат оферти от болшинството към ГЕРБ и ние, забележим ли че е качествено, да го подкрепим. ", съобщи той.

От партията към момента нямат решение по какъв начин биха подходили, в случай че се стигне до трети мандат и дали биха подкрепили държавно управление на друга политическа мощ, което да е подкрепено и от ГЕРБ.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР