Продължаваме промяната ще подкрепи решение за даване на оръжие на

...
Продължаваме промяната ще подкрепи решение за даване на оръжие на
Коментари Харесай

ПП ще подкрепи решение за даване на оръжие за Украйна

" Продължаваме промяната " ще поддържа решение за предоставяне на оръжие на Украйна.

Това сподели съпредседателят на групировката Асен Василев в изявление за БНР.

В сряда от " Демократична България " споделиха, че ще внесе план за решение за изпращане на военно-техническа помощ за Украйна, незабавно след свикването на Народното събрание. Макар и да не конкретизираха, явно Демократична България имат поради изпращането на военна техника, каквито претенции имаше няколко пъти от страна на Киев.

Българският парламент към този момент един път гласоподава за даването точно на " военно-техническа помощ " за Украйна. Това стана при предходния състав на Народното събрание. Тогава това беше лимитирано до възможен ремонт на украинска бронирана техника в българските военни фабрики. Нещо, което не е известно да се е случило и досега.

В 48-ото Народно заседание Политическа партия ще има 53-ма депутати, а Демократична България - 20, т.е. общо 73 гласа твърдо " за " изпращане на оръжие. ГЕРБ завоюва 67 мандата, а Движение за права и свободи - 36. Ако се има вяра на приказките на Бойко Борисов за анти-Путин коалиция, както и на евроатлантизма на Движение за права и свободи, би трябвало с гласовете на тези обединения решението за оръжието да мине. " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " Български напредък ", които се чака да бъдат срещу, имат надлежно - 27, 25 и 12 депутати.

Президентът Радев с това, че не поддържа Украйна да стартира развой по участие в НАТО, надскочи пълномощията си. Тази позиция е извънредно неверна и нездравословна за България ", съобщи Асен Василев.

Той повтори и тезата на Политическа партия, че държавно управление без политически фигури не съществува.

" Експертното държавно управление е една тога, която да скрие нелицеприятна коалиция. Всяко едно държавно управление би трябвало да бъде определено от политически фигури в Народното събрание и за всеки един избор да получава поддръжка от Народното събрание. Трябва да има ясно изразена политическа отговорност, политическа структура и метод на взимане на решенията. Експертно, завоалирано, което няма ясно болшинство зад него, би било най-вредното нещо за страната. Това значи още безвремие ", уточни Василев.

" ГЕРБ би трябвало да провеждат развой на договаряне и с Движение за права и свободи и " Възраждане ", с които смъкнаха държавното управление. Ако те не съумеят, тогава мандатът ще пристигна при нас. Тогава ние ще се опитаме да организираме развой. Дали той ще успее - двоумя се, защото с Демократична България и Българска социалистическа партия нямаме задоволително депутати. Трудно ще се сглоби нещо, само че това не значи, че не би трябвало да се опитва ", изясни още той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР