Продължаваме промяната ще опитат с втория мандат да направят правителство

...
Продължаваме промяната ще опитат с втория мандат да направят правителство
Коментари Харесай

ПП и ДБ ще опитат да направят правителство на малцинството с втория мандат

" Продължаваме промяната " ще опитат с втория мандат да създадат държавно управление на малцинството дружно с " Демократична България ". Това обявиха представители на партиите на взаимна конференция в Народното събрание.

" България стои в политически вакуум. Тук сме дружно - Политическа партия и Демократична България, с цел да кажем, че не може да продължаваме по този метод. Българският народ чака проект, визия, държавно управление. Имаме подготвеност, в случай че вторият мандат пристигна при нас, дружно да работим за образуването на държавно управление на малцинството с ясна визия, ясна тактика, явен проект, като би трябвало да има и избрани гаранции, които Народното събрание да покаже, че е кадърен да работи в подобен формат ", съобщи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

Според Асен Василев през последите 30 години България страда от три огромни недъга - първият е, че огромна част от бизнеса зависи директно и непосредствено от страната. Вторият - че страната ни е с най-голямото неравноправие в целия Европейски Съюз, което нараства всяка година.

" Стигнало е до размери, които ни слагат сред Кот д’Ивоар и Малайзия и е една от главните аргументи българите да напущат страната ", счита той.

Третият проблем е неналичието на правдивост - виждаме по какъв начин прокурорски синове правят закононарушения пред очите на всички и остават безнаказни, уточни още Василев.

Страната има потребност от ръководство, само че не наподобява да се образува такова, сподели съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

" Освен, че породи едно болшинство, което се показва за тематично, само че може да прерасне в една коация, която да сформира ръководство, което да връща страната обратно. Очевидно тласкането на страната на избори и незабавните промени в Изборния също са част от сюжета, в който се намираме ".

Пред България стоят няколко съществени задания, изброи Иванов - влизането в еврозоната и Шенген, реализацията на Плана за възобновяване и резистентност, правосъдната промяна, превъзмогването на огромните разделения в бюджетния недостиг и освобождението на бизнеса от натиска.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР