Продължаваме промяната ще има собствен кандидат за управител на БНБ,

...
Продължаваме промяната ще има собствен кандидат за управител на БНБ,
Коментари Харесай

ПП ще има своя номинация за управител на БНБ, не подкрепя нов мандат за Димитър Радев

" Продължаваме промяната " ще има личен претендент за шеф на Българска народна банка, разгласи във вторник финансовият министър Асен Василев.

Той не удостовери, нито отхвърли дали името на предходен претендент на Политическа партия за поста - Андрей Гюров, е евентуална кандидатура.

По думите на Василев втората парламентарна сила няма да поддържа предложението на ГЕРБ за нов мандат да бъде избран отново Димитър Радев. Финансовият министър изясни това със забавянето във връзка с приемането на България в еврозоната.

До края на деня или на следващия ден се чака да бъде оповестен и бюджетът за тази година. Той трябва да бъде признат до края на юли.

" Дългът като % от Брутният вътрешен продукт тази година остава на същите равнища като предходната година, които са малко по-ниски от 2021 година Що се отнася до 2024-2025 година там са заложени доста огромни финансови разноски, надлежно има леко повишаване на дълга, само че това ще се случи, единствено в случай че се случат въпросните финансови разноски ", сподели Василев, представен от БНР, на въпрос дали се чакат изненади, свързани с дълговата политика.

Финансовият министър отхвърли от ГЕРБ да са му предложили специалисти, които да станат част от екипа му. Помолен за коментар на думите на премиера Николай Денков, че от ГЕРБ са упорствали в изпълнителната власт да влязат кадри с повдигнати обвинявания, Василев беше сбит:

" Може би към него са предлагани такива кандидатури, само че той би трябвало да ви каже, защото аз не вземам участие в този развой ".

" Всички назначения в държавното управление се случват по законния метод. Ако са от компетентността на Министерски съвет, се случват с решение на Министерски съвет. Ако са от компетентността на съответните министри, се случват с решение на съответните министри, в случай че са от компетентността, се случват с негов автограф ", добави той.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР