Продължаваме промяната се опитва да овладее и БНБ, без да

...
Продължаваме промяната се опитва да овладее и БНБ, без да
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Има огромна концентрация на финансова власт и информация в един-единствен човек

„ Продължаваме промяната ” се пробва да овладее и Българска народна банка, без да имат непокътнат претендент. Това съобщи ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов в предаването „ Здравей, България ”.

„ В момента има голяма централизация на финансова власт и информация в един-единствен човек и това е министърът на финансите. Разгледайте кои ведомства под кой надзор са. Когато се прави съдружно държавно управление в никакъв случай икономическата и проверяващата власт не са в една и съща партия. В „ Продължаваме промяната ”, което е коалиция, са службите, Министерство на вътрешните работи и всички ресурсни и финансови принадлежности. Сега тази коалиция се пробва да овладее и Българска народна банка, без да има задоволително непокътнат претендент ”, разяснява Йорданов.
„ Взе да ни писва от това пришиване към ГЕРБ и Движение за права и свободи. Ситуацията да подвластен от техните гласове я направиха от „ Продължаваме промяната ”. Когато нямаш съдружни сътрудници, които да те поддържат, вървиш по закон и гласуваме в Народното събрание ”, съобщи Йорданов.

Той изясни, че Любомир Каримански е претендент на Има Такъв Народ за Българска народна банка от преди 2 Народното събрание.

„ Когато тръгнахме да вършим тази коалиция, казахме, че имаме претендент за Българска народна банка. Г-н Трифонов сподели на Кирил Петков и Асен Василев какво предлагаме, те споделиха, че нямат претендент и няма проблем ”, сподели Тошко Йорданов.
Депутатът изясни, че в случай че някой слага под залог съществуването на обединението за нещо отвън съдружното съглашение, какъвто е и въпросът за нов гуверньор на Българска народна банка, това няма да е неговата партия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР