Продължаваме Промяната призова останалите политически сили да представят списъци с

...
Продължаваме Промяната призова останалите политически сили да представят списъци с
Коментари Харесай

ПП предлагат управление с програмна декларация! Ако не стане, връщат мандата

" Продължаваме Промяната " прикани останалите политически сили да показват описи с управнически цели, които да бъдат съгласувани и тези, към които се образува единодушие, да бъдат заложени в Програмна декларация, която да бъде гласувана от Народното събрание.
Прочетете още
Ако Народното събрание одобри тази програмна декларация, ще може да се пристъпи към диалози за образуване на държавно управление, в случай че тя бъде отхвърлена, от " Продължаваме промяната " ще върнат мандата.

Това стана ясно на брифинг в Народното събрание на посочения от Политическа партия за кандидат-премиер Николай Денков и Андрей Гюров.

" Ясно е, че предлагайки държавно управление на малцинството, сме в рискова обстановка. Единият риск е, че ще има болшинство, което да пречи на кабинета и този риск сме го приели. Вторият риск е болшинството да стартира да приема закони, които считаме за недобри за България и ние не би трябвало да можем да си позволим този риск. Така че, в този миг се опитваме да се подсигурим за втория риск, тъй като първото е риск за нас като политическа партия, второто е риск за България ", сподели Денков.

От " Продължаваме промяната дават период до четвъртък вечер на сътрудниците си от другите парламентарни групи да внесат оферти за целите, които да включва Програмната декларация за ръководство. От партията ще поканят всички на среща в петък, на която да бъдат обрисувани допирните точки.

" Ще използваме почивните дни сред Коледа и Нова година, с цел да заложим тези задания в график, който да бъде натоварен и реален, с цел да знаем, че през 2023 един кабинет и Народно заседание могат да работят в синхрон ", уточни Денков.

На 3 януари от партията канят още веднъж всички групи, с цел да се почисти крайният текст на тези национални цели и задания и да се оформи финалния текст на програмната декларация.

Целта е дилемите и целите да бъдат обвързани с точни и ясни периоди за осъществяване.

Една откакто стане ясно дали има декларацията има парламентарна поддръжка, от " Продължаваме промяната " ще стартират диалозите за състав на държавно управление.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР