"Продължаваме Промяната" предложиха поправка в проекта си за помощ за

...
"Продължаваме Промяната" предложиха поправка в проекта си за помощ за
Коментари Харесай

ПП предложиха поправка в проекта си за помощ за Украйна

"Продължаваме Промяната " предложиха корекция в плана си за помощ за Украйна, съгласно импортирано писмо от украинския дипломат в Народното събрание. То беше прочетено в пленарната зала.
В него е отправена молба за даване на следната помощ за Украйна: продължение на поддръжката за участието й в Европейския съюз; помощ за украинските жители, бягащи от войната; обезпечаване на опция за изнасяне на украинско зърно във Варна; усилване на енергийното съдействие, в частност доставки на електрическа енергия от Украйна и естествен газ; ремонтна активност на украинска военна техника във военните предприятия у нас; продължение на доставките на филантропична помощ, в частност медикаменти, облекла, хранителни артикули.
В момента депутатите разискват даването на военнотехническа помощ на Украйна. Внесени са три проекторешения - от "Продължаваме Промяната " (ПП), ГЕРБ-СДС и "Демократична България ". Атанас Михнев, един от вносителите на плана на Политическа партия за помощ за Украйна, предложи публицистична корекция - да се даде мандат на Министерския съвет за "оказване на военнотехническа помощ на Украйна ", съгласно формалното писмо, импортирано през днешния ден от украинския дипломат в Народното събрание и съгласно опциите на Република България.
"Срамота е дипломат да изпраща на друга страна писмо за решение на вътрешнополитически проблеми ", реагира Даниел Митов от ГЕРБ-СДС.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР