Продължаваме промяната“ (ПП) внася утре декларация за спешни действия на

...
Продължаваме промяната“ (ПП) внася утре декларация за спешни действия на
Коментари Харесай

ПП внася декларация за спешни действия на парламента за присъединяването ни към Шенген

„ Продължаваме промяната “ (ПП) внася на следващия ден декларация за незабавни дейности на Народното събрание по приемането на значимите закони за присъединението на страната към Шенген.

За това оповестиха от пресцентъра на партията.

Всички вероятни инспекции от страна на европейските институции, в това число на седемнадесет специалисти от разнообразни страни, демонстрираха, че България и Румъния дават отговор на формалните критерии за участие в шенгенската зона, означават от Политическа партия, като показват, че официално България не би трябвало да е единствената континентална страна от Европейски Съюз, която не е част от Шенген. „ Реално, част от европейските сътрудници изпращат явен сигнал, не за първи път: имате проблем с корупцията, имате проблем с върховенството на закона “, се споделя още в позицията на " Продължаваме промяната ".

От Политическа партия допълват, че без значение от процеса по присъединение към Шенген, страната ни би трябвало да предприеме обилни ограничения във връзка с битката с корупцията и за определяне на върховенството на закона.

„ Ще внесем декларация за навреме приемане от Народното събрание на антикорупционното законодателство, заложено по Плана за възобновяване и резистентност “, включително на Закон за противопоставяне на корупцията, измененията в Закона за правосъдната власт, предвиждащи ограничаване на безграничната, еднолична власт на основния прокурор, законопроект за отбрана на лицата, подаващи сигнали или обществено оповестяващи информация за нарушавания, промени в Закона за публичните поръчки “, афишират от Политическа партия.

Ще бъде поискано и чуване на служебния министър-председател и служебните отраслови министри по отношение на напредъка по досието „ Шенген “, в това число активността по основни гранични пунктове.

От партията на Кирил Петков и Асен Василев желаят още да се организира парламентарен надзор по отношение на резултатите от европейските инспекции за сигурността на летище София. В допълнение следва да внесат още законодателни ограничения, в поддръжка на поетите задължения.

В понеделник служебният министър-председател Гълъб Донев ще организира среща с вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, министъра на външните работи Николай Милков и министъра на правораздаването Крум Зарков, на която ще прегледат дейностите на служебното държавно управление за отстояване на готовността на България за присъединение към Шенгенското пространство.

Инициативата за срещата идва след остри реакции от българските управляващи и политическите сили във връзка позицията на Нидерландия по отношение на приемането на страната ни в Шенгенското пространство, припомня Българска телеграфна агенция.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР