Продължаваме промяната“ /ПП/ излязоха с официална позиция след новината, че

...
Продължаваме промяната“ /ПП/ излязоха с официална позиция след новината, че
Коментари Харесай

„Продължаваме промяната“: Прокуратурата се опитва да покаже, че на всеки, който играе срещу интересите на Русия, ще му бъде повдигнато обвинение

„ Продължаваме промяната “ /ПП/ излязоха с публична позиция след новината, че за длъжностни закононарушения . От следствието настояват, че вследствие на техните дейности били нанесени вреди на „ Булгаргаз “ на стойност 88 милиона лв.

„ Днес българската прокуратура повдигна обвиняване, че български министър е следвал наложителните инструкции на Европейската комисия. Обвинението е по сигнал на ГЕРБ, които вместо да пазят българските ползи, пазят тези на Путин и слагат под риск българския иск против „ Газпром “ , се показва в позицията на „ Продължаваме промяната “. 

От политическата мощ подчертаха, че българската страна беше подвластна от десетилетия и цялата газова система беше в хватката на един снабдител – „ Газпром “. След 12 години ръководство на ГЕРБ и след 14 години от влизането ни в Европейския съюз /ЕС/, България продължаваше да бъде подвластна от същия този единствен снабдител за 95% от своите количества . България беше притисната в ъгъла и беше задушена от неналичието на опция.

Цените, на които България е купувала газ през този интервал, бяха по-високи от тези на европейската борса . Въпреки основаната нервност за “хаос и съсипия в енергетиката ” , първичния потрес от прекъсването на доставките от Газпром за цяла Европа, цените се успокоиха и намалиха надалеч под тези на съветския снабдител .

„ Когато държавното управление на ГЕРБ харчи 3 милиарда български средства за една тръба, която не дава никаква диверсификация, тръба, която има единствена цел да заобиколи Украйна, тръба, която дори няма потенциал да достави и една молекула газ за България, и тръба, която се построи от съветски подизпълнители, които оставят първокласни джипове по гаражите на някогашните ръководещи за признателност, българската прокуратура беше спокойна и не гъкна даже “ , показаха още от Политическа партия. Те подсетиха:

„ По време на същото ръководство бяха открити доста аргументи да не се случва гръцката връзка за доставка на азерски газ, макар че е 3 пъти по-евтино за България. А бившето управление на Булгаргаз два пъти се отхвърли документално от правото да получава евтиния газ и действително българските семейства трябваше да заплащат разлика от стотици хиляди дневно през своите сметки за парно. Българската прокуратура беше спокойна и не гъкна даже, тъй като пазеше ползите на един непознат режим. “

В изискванията на едностранно и ненадейно прекъсване на доставките на газ от „ Газпром “, което опита да подчини на волята си цяла Европа, ние не се огънахме, безапелационни са от „ Продължаваме промяната “. 

„ С кабинета „ Петков “ България за пръв път от години имаше държавно управление, което отбрани българския народен интерес и достолепието на българските жители и институции. Между България и „ Газпром “ имаше контракт и той би трябвало да се съблюдава! В този миг България беше образец и за Европа, като съумя за 2 седмици да стане от 95% подвластна до 0% подвластна от съветски газ. Бяха обезпечени два кораба с полутечен газ, тъй че да няма нито ден без газоподаване за българските семейства и бизнес на цена, която беше същата като тази по неспазения контракт с „ Газпром “. България сподели, че има смелостта, само че и готовността да отхвърли газовата офанзива. България е горда страна и би трябвало да пази националния си интерес и самостоятелност! “ , се показва още в позицията на Политическа партия. От партията оповестиха и следното:

„ Изглежда българската прокуратура се пробва да покаже, че на всеки, който играе против ползите на Русия и в отбрана на България, ще му бъде повдигнато обвиняване! Днешната ПР акция на прокуратурата в навечерието на изборите е следващото доказателство, че е пристигнало времето, в което положителните сили с дела да се обединят, с цел да може България да разгърне цялостния си капацитет на заслужено общество, в което всеки е свободен да реализира фантазиите си. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР