Продължаваме Промяната (ПП) и Демократична България (ДБ) в обща декларация

...
Продължаваме Промяната (ПП) и Демократична България (ДБ) в обща декларация
Коментари Харесай

Христо Иванов към БСП: Оттеглете хартиената бюлетина

" Продължаваме Промяната " (ПП) и " Демократична България " (ДБ) в обща декларация от парламентарната естрада приканиха " Българска социалистическа партия за България " да отдръпна импортирания от тях законопроект за промени в Изборния кодекс и диалогът за изборния развой да стартира обществено и начисто. От " Демократична България " също са подготвени да отдръпват своя законопроект, обвързван със софтуера на машините за гласоподаване. Това разгласи от трибуната на Народното събрание съпредседателят на групировката Христо Иванов.

Основната смяна е връщането на опцията за гласоподаване с хартиена бюлетина.

" Ако желаете да беседваме за Изборния кодекс и да има разговор, сме подготвени ", увери той.

И добави, че, в случай че левицата желае да взе участие " в болшинство на реванша ", изборът е неин.

Иванов предложи на следващия ден " Българска социалистическа партия за България " да внесе в пленарната зала план на решение на Народното събрание за отдръпване на законопроекта.

Иванов посочи, че 48-ото Народно заседание е почнало с обети за разговор и създаване на доверие.

" Това изглеждаше като съществено желание, което почива на осъзнаване на обстоятелствата до какви равнища е достигнало разделянето и опълчването в обществото и за политическия блокаж. Истината е, че всяка от парламентарните групи направи изпитание да даде своя принос да се откри някаква нежна атмосфера на диалогичност в този парламент, прокарахме значими решения, макар че не се обрисуваше да се образува държавно управление, стартира да хваща някакъв корен чувството, че може да се приказва, че има смисъл от говоренето и то води до някакви дейности.

За голямо страдание, процесът, по този начин, както беше конструиран при разглеждането на измененията в Изборния кодекс, е на път да счупи разговора. Вчера в нарушаване на правилника освен беше върната опцията да се гласоподава различно с хартиената бюлетина, а без разговор, без нужното разискване на всички аспекти, беше изработен значителен пакет от промени в кодекса, който може да бъде характеризиран като амбициозна промяна на изборния развой ", сподели Иванов.

Той добави, че в границите на едно среднощно съвещание с " ритник " бяха отстранени значими промени като регион " Чужбина ", да вземем за пример.

" Той не може да бъде изхвърлен от прозореца за една нощ, не се прави по този начин. С почитание към всички причини по всички обособени оферти желая да обърна внимание, че в действителност се намираме на кръстопът дали ще можем да установим някаква атмосфера на разговор, или просто ще се образува следващото болшинство, което ще си прокара каквото си реши ", сподели Иванов.

Той моли да се прави разлика сред изборното законодателство - развой, който е дълготрайна основа за това по какъв начин действа българската държавност, и едно частно решение по съответен въпрос.

" Призивите за разговор на господин Карадайъ и на господин Борисов на този стадий наподобяват като апели да станем смокиново листо, зад което вие да извършите това, което по този начин или другояче сте решили ", сподели още Христо Иванов.

Българска социалистическа партия не може да изтегли законопроекта си за промени в Изборния кодекс, той е минал през комисия. Това сподели на брифинг в Народното събрание водачът на левицата Корнелия Нинова.

Според нея може да се вземе решение на Народното събрание за евакуиране на законопроекта.

" Ние питаме да слагаме ли алена линия, уважаеми демократи, да си отмените решението за оръжията, за самолетите, за всички решения, които бяха взети безусловно 10 дни след започване на Народното събрание ", сподели още Нинова.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР