„Продължаваме промяната“ пише проектозакон, в който ще се регламентира паричен

...
„Продължаваме промяната“ пише проектозакон, в който ще се регламентира паричен
Коментари Харесай

Правителството предлага пари на всеки, който разкрие данъчно престъпление 

„ Продължаваме промяната “ написа проектозакон, в който ще се регламентира паричен бонус за всеки, който издаде случай на данъчна машинация. Той е част от ограниченията за справяне в следствията от инфлацията, а задачата е да има по-голяма събираемост в хазната.

Това изясни пред „ Нова телевизия “ депутатът от ръководещата партия Искрен Митев. Той посочи, че проектозаконът е бил разискван през вчерашния ден с работодателите по време на тристранния съвет.

В проектозакона ще залегне изискването – който подаде три подправени сигнала за неплатени налози, да бъде финансово глобен.

Една от посоките, в която би трябвало да се мисли, е планът да не стане детайл на доносничество, призна Искрен Митев и добави, че българските компании са се изказали „ доста ласкаво “ и са подкрепили законопроекта.

Едната догадка била да се резервира анонимността на индивида, който подава сигнала, другата е укритите налози да са над 3000 лева 10% от откритото ще бъде обещано на подалия сигнал, само че в границите на месец, откакто длъжникът се изплати.

„ Стремим се да има тъждество в българското общество. Това е инструмент, който цели да повиши събираемостта “, сподели Искрен Митев.

Още се доуточнявало какво би се приело като доказателство.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР