Продължаваме промяната оттегля кандидатурата на Никола Минчев за председател на

...
Продължаваме промяната оттегля кандидатурата на Никола Минчев за председател на
Коментари Харесай

Продължаваме промяната“ оттегля кандидатурата на Никола Минчев за председател на Народното събрание

" Продължаваме промяната " отдръпва кандидатурата на Никола Минчев за ръководител на Народното събрание. Това оповестиха на брифинг от групировката.

Решението е било взето на съвещание на парламентарната група.

Партията няма да издига претендент при новата процедура на следващия ден, само че към момента не са взели решение дали ще поддържат номинация на друга парламентарна група, изясни съпредседателят на групировката Асен Василев:

" Ние ясно декларирахме, че сме градивна съпротива. В момента виждате по какъв начин се държи една градивна съпротива. Оттегляме претендента, който е получил най-вече гласове. Ние ще гласуваме като една съпротива срещу претендента на политическа партия " ГЕРБ ". Продължава съвещанието на групите, да забележим дали ще подкрепим претендент на някоя друга политическа партия ".

ГЕРБ нямат никакъв проект по какъв начин да ръководят страната, откакто през юли месец постъпиха безконтролно и внесоха избор на съмнение против мъчно съединено държавно управление, посочи Василев:

" В момента сме сложени в невиждана обстановка, в която имаме победител в изборите, който не може да събере единодушие дори за избор на ръководител на Народното събрание, камо ли за кабинет. Това, да свалиш държавното управление на " Продължаваме промяната " и единственият ти проект за основаване на кабинет да бъде да искаш от същата тази партия поддръжка е малоумно ".

От " Продължаваме промяната " не одобряват предлагането на " Демократична България " за ротационно председателство на Народното събрание:

" Смятаме, че ротационно председателство би било мощно неефективно и е доста по-нормално Народното събрание да има един ръководител, както е било постоянно ".

От " Продължаваме промяната " въпреки всичко показаха подозрение, че макар тяхното решение на следващия ден ще бъде определен ръководител на Народното събрание. Решението им не е в съгласие с " Демократична България ", разясни Василев в отговор на въпрос на БНР.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР